ketvirtadienis, sausio 03, 2013

Olandų katalikai balsuoja kojomis

Po to, kai per Kalėdas popiežius Benediktas XVI susirūpino gėjų santuokomis ir pareiškė, kad jos yra grėsmė pasauliui, tūkstančiai olandų katalikų puolė ieškoti dokumentų, reikalingų atsisakyti katalikybės, praneša Reuters.
Benediktas XVI pareiškė, kad gėjų santuokos yra tokia pati grėsmė pasauliui kaip abortai ir eutanazija. Jis sakė: "žmonės neigia savo prigimtį ir laiko, kad tai ne tai, kas duota jiems iš anksto, kad jie gali pakeisti savo prigimtį, pataikaudami savo seksualiniams polinkiams". 
Svetainės ontdopen.nl savininkas Tomas Reusas, kuris paliko katalikybę pasipiktinęs pedofilijos skandalų dangstymu ir bažnyčios pastangomis sumenkinti seksualinį vaikų išnaudojimą katalikiškuose vaikų namuose ir švietimo įstaigose bei kunigų seminarijose, sako, kad jei anksčiau per dieną ją aplankydavo po 10 žmonių, tai dabar - daugiau kaip 10 000.
Svetainėje yra visi dokumentai, kurie reikalingi palikti katalikybę, jei jau negalima panaikinti mistinio krikšto, kuriuo katalikai krikštijami kūdikystėje neatsiklausus jų valios. 
Olandijoje 28 procentai gyventojų laiko save katalikais, 18 % - protestantais, 44 % nepriskiria savęs jokiai religijai.

Komentarų nėra: