ketvirtadienis, sausio 10, 2013

Rabis sūnus įtaisė į... mergaičių mokyklą

Belgijos Antverpeno teismas liepė priimti rabino Mošės Fridmano sūnus į Belcerio mergaičių mokyklą, praneša NEWSru Israel.
Mošė Fridmanas kreipėsi į teismą, kai chazidų mergaičių mokykla atsisakė priimti mokytis jo du sūnus, dabar jie gali ten mokytis, nesvarbu, kad ten nėra net berniukų tualetų ir mokytojų vyrų. Be to, mokykla bus priversta mokėti po 1000 eurų baudą už kiekvieną dieną, kai dėl administracijos kaltės berniukai negalės lankyti mokyklos.
Beje, tai ne vienintelė rabino Mošė Fridmano keistenybė, jis pagarsėjo tuo, kad neigia holokaustą, viešai bučiavosi su Irano prezidentu. Tokie jo veiksmai lėmė, kad jis buvo atstumtas Antverpeno žydų bendruomenės, todėl jo sūnus mokytis atsisakė priimti visos žydų mokyklos berniukams. Visos 35 sinagogos nenori matyti ir pačio Mošė Fridmano.Jis turi ir tris dukteris 13, 15 ir 17 metų,kurios taip pat nesimoko niekur, jų nepriėmė kita žydų mokykla.
Konfliktiškas rabinas į Antverpeną atvyko 2011 m. iš Niujorko. Į JAV jis atvyko, kai jį išvijo Vienos žydų bendruomenė. Beje, kai rabis viešai bučiavosi su Irano prezidentu, 2007 m. jo žmona taip buvo pasipiktinusi, kad galvojo skirtis, tik vėliau savo planų neįgyvendino. 

Komentarų nėra: