pirmadienis, sausio 14, 2013

Pagonys -sparčiausiai auganti religinė bendruomenė Lietuvoje

Europoje pastebimas senųjų pagoniškų religijų atgimimas, sakykim, Anglijoje kasmetinės kalendorinės šventės istorinėse vietose surenka nemažas gerbėjų minias. ne išimtis ir Lietuva

Lietuvos krivis Jonas Trinkūnas, duodamas intrviu "Delfi" atkreipė dėmesį, kad pastaruoju metu Lietuvoje sparčiai daugėja senojo baltų tikėjimo išpažinėjų. „Jei prieš dešimt metų senojo Lietuvių tikėjimo išpažinėjams save priskyrė kiek daugiau nei tūkstantis žmonių, prieš pora metų, surašant gyventojus, tokių asmenų padaugėjo penkis kartus, iki penkių tūkstančių su viršum, tad mes ir dar viena religinė bendruomenė šiuo metu esame sparčiausiai augančios religinės bendruomenės Lietuvoje”, – atkreipė dėmesį krivis.
Pasak senojo tikėjimo išpažinėjo, pernai visoje Lietuvoje buvo atlikta per 100 apeigų. Dažniausia krivis kviestas į vaikų palaiminimo apeigas ir vestuves, tačiau buvo ir laidotuvių. „Metai tik prasidėjo, o jau turime dešimtis užsakymų vestuvėms ir vaikų palaiminimams”, – sakė J. Trinkūnas.
Beje, pagonybės, kaip tradicinės Lietuvoje religijos pripažinimui, aršiai priešinasi Katalikų bažnyčia, pagonybę laikydama nauju religiniu judėjimu. 

1 komentaras:

armandas rašė...

IR PAGONYS RELIGINĖ BENDRUOMENĖ IR KRIKŠČIONYS RELIGINĖ BENDRUOMENĖ. DAR BROLIŲ PRISIJUGS.
REIKIA KATALIKAMS TIK DŽIAUGTIS IR JUOS PRIJUNGTI PRIE EKUMENINIŲ PAMALDŲ! PADAUGĖS CHEBRYTĖS TŪSOVKEI. PROTESTANTAI GAL ANT LITŲ PRASUKS TUOS PAGONIS IR SUBTILIAI PAAIŠKINS, JOG VISTIEK YRA VISI DIEVO VAIKAI.
NU TAI LIKS LAUKTI DVYLIKOS BALŲ ŽEMĖS DREBĖJIMO.