pirmadienis, rugpjūčio 27, 2012

Tytuvėnai rūpi tik valstybei?



Po gaisro Tytuvėnų vienuolyno ansamblyje praėjo pusmetis ir valstybės institucijos ėmė mušti pavojaus varpus, kad žiema artėja, o nieko nepadaryta. Nustatyta tik  milijoninių nuostolių priežastis - neatsargiai įrengtas vienuolyno kaminas, tiek įkaitinęs medines stogo konstrukcijas, kad kilo savaiminis gaisras. Tokią gaisro priežastį Šiaulių apygardos prokuratūrai pateikė specialistai.
 O prokuratūra, gavusi specialistų išvadas, jau pateikė įtarimus vienam iš asmenų, tiesiogiai atsakingų už Tytuvėnų vienuolyno ansamblio priežiūrą. Artimiausiu metu žadama pateikti įtarimus dar keliems asmenims. Jei teismas prokuratūros įtarimus patvirtintų, įtariamiesiems grėstų iki 2 metų nelaisvės.
Tytuvėnų vienuolyno ansamblį administruoja viešoji įstaiga Tytuvėnų piligrimų centras, o šios įstaigos akcininkai - Kelmės rajono savivaldybė, Šiaulių vyskupijos kurija ir Tytuvėnų parapija. Tiesa, įspūdis toks, kad katalikai įsitikinę, jog viską turi padaryti valstybė ir už mokesčių mokėtojų pinigus. Gal tokiu atveju reiktų perimti šį ansamblį valstybės žinion, o gal tiesiog mažiau kištis valstybinėms institucijoms ir leisti patiems katalikams tvarkyti savo turtą?

Komentarų nėra: