ketvirtadienis, rugpjūčio 23, 2012

Stačiatikių verslo flagmanas - už grotų

Dar viena įdomi istorija Rusijoje. Prieš kiek laiko pasaulį apskriejo žinia, tiksliai - prieš 2 metus, kad vienas iš rusų verslininkų, kompanijos, kuri užsiima pieno produktų gamyba, "Рузское молоко" vadovas Vladimiras Boiko(kairėje) kvaištelėjo nuo stačiatikybės ir sugalvojo savo biznį tvarkyti griežtai su stačiatikiškais kanonais. Ta proga ėmė kalbėti tam tikru bažnytiniu žargonu, tapo kuklus kaip pelė ir išleido įsakymą, kad visi darbuotojai, kurie darė abortą arba gyvena nesusituokę ir, jei nesusituoks per 3 mėnesius, arba yra susituokę, bet nevinčiavoti cerkvėje, bus... atleisti.
Štai kaip skamba originaliai šis įsakymas:
"...3. Все сотрудники, совершающие или способствующие совершению аборта, подлежат увольнению по сокращению с должности;
4. Все сотрудники, находящиеся в браке, но не венчанные, в случае, если они не обвенчаются до 14 октября 2010 г. – Праздника Покрова Божией Матери подлежат увольнению в связи с сокращением их должности;
5. Вновь принимаемые сотрудники, если они находятся в браке, но не венчаны, должны обвенчаться в течение испытательного срока (трёх месяцев)..."
Po to dar ne kartą spaudoje ir televizijoje Vladimiras Boiko žvaliai aiškindavo, kad jam atsivėrė, jog "pieno biznis yra Dievo valia jam". Ir ėmė  verslininkas vadinti save ne Vladimiru Boiko, o Vladimiru Boiko-Didžiuoju.
Deja, mes, žmonės, silpni, ne visada Dievo valios paisome. O paskui jau problemos... Taigi dabar švariojo verslo flagmanas sėdi uždarytas ir ne už bet ką, o už nusikalstamo susivienijimo sukūrimą, kuris užsiimdavo  žemės sklypų ir gamybinių patalpų užgrobimu prie Maskvos.  Ir paskui jį velkasi dar vienas šleifas - pinigų plovimo byla, užvesta dar 2007 m.

Komentarų nėra: