penktadienis, rugpjūčio 24, 2012

Svarbiau negu šiukšlės



Kinijoje neturtinga ir iš šiukšlių rinkimo ir perdirbimo išgyvenanti 88-erių moteris Lou per paskutinius 40 metų išgelbėjo nuo mirties ir išaugino per 30 vaikų, apie tai parašė Daily Mail.
„Šiems vaikams reikia rūpesčio ir meilės. Tai brangios gyvybės.Aš nesuprantu, kaip žmonės gali palikti tokius vaikus gatvėje“,- sako moteris.  
Ji su vyru, kuris jau 17 metų miręs, pragyvendavo rinkdama ir perdirbdama šiukšles, kai 1972 metais rado mergaitę, gulinčią tiesiog šiukšlėse. „Ji būtų mirusi, jeigu nebūtume jos paėmę“,- sakė ji. Kai ji ir jos vyras žiūrėjo, kaip mergaitė augo, jie suprato, kad tikras jų noras yra „rūpintis vaikais“. Pora turėjo tik vieną savo tikrą dukrą, bet per gyvenimą išgelbėjo per 30 naujagimių, kuriuos aptikdavo gulinčius šiukšlių konteineriuose. Jie išauklėjo 4 vaikus, o kitus paaugino ir surado jiems namus.
 „Aš supratau, jog jeigu turime pakankamai jėgų rinkti šiukšles, tai kaip mes negalime grąžinti į gyvenimą tokį vertingą dalyką kaip žmogaus gyvybė“,- savo apsisprendimą aiškino Lou.
Jos jauniausias rastas berniukas Žang Kilinn, kurį ji rado konteineryje, kai jai buvo 82 metai, jau septynmetis. Ji davė jam kinišką vardą, kuris reiškia „Brangus ir retas“. „Nors jau buvau sena, negalėjau jo palikti mirti“,- aiškina moteris. Šiandien senolei auklėti berniuką padeda kiti jos vaikai.   
Gyventojai ją gerbia kaip vietinę didvyrę, kuri nors ir neturi nei jėgų, nei pinigų, vis tiek gelbėja vaikus.

1 komentaras:

Martynas rašė...

Labai tikiuosi, jog žmonėms vis daugiau perdirbinėjant šiukšles ir atsigręžiant į ekologiją, tokių problemų, kaip žmonės gyvenantys savartynuose nebebus. O jie bus įdarbinti perdirbimo punktuose!