pirmadienis, rugpjūčio 27, 2012

Jiu-Jitsu - Kristui?

Dramatiška krikščionybės plėtra Brazilijoje tęsiasi, bažnyčios vis dažniau ieško įvairesnių metodų evangelizuoti ir suburti žmones visų visuomenės sluoksnių ir interesų Jėzui.
Vienas toks naujas metodas, kuris nustebino Brazilijos tikinčiuosius yra  Jiu-Jitsu(džiū-džitsu) programa, kuri buvo sukurta  Lotynų Amerikos šalyse kaip evangelizacinis įrankis.
Dėl vis didesnį populiarumą sulaukiančių lygų Mixed Martial Arts (MMA), ir ypač Ultimate Fighting Championship (UFC), ši sporto šaka pritraukė krikščionių lyderių dėmesį. Daugybė krikščionių kovotojų, tokių kaip Vitor Belfort, įgauna vis didesnį populiarumą. Tai lėmė, kad Jiu-Jitsu programos ima veikti daugelyje bažnyčių.
Projektą remia Jiu-Jitsu Brazilijos lyga. "Jiu-Jitsu programos" Facebook" puslapyje yra šios programos reklama:"Dievas naudoja kvailą, kad sugėdintų išminčius, naudoja silpną, kad sugėdintų galiūnus, raumenys be technikos, kontrolės ir tikėjimo yra niekas.  Jiu-Jitsu Kristui. "

3 komentarai:

Mateušas Riedutis rašė...

Na,na...Jėzaus vardu - į snukį.Tas braziliškas evangelizmas,koks yra dabar,manau turėtų dar perdegti,kaip ledejeviškas Lietuvoj, nuo kurio pamažu žmonės atsipeikėja.

marko rašė...

Idomu tai,kad baznycia iesko ne Kristaus,bet ivairiu metodu kaip evangelizuoti...

Anonimiškas rašė...

ir aisku nauju nariu su storesne pinigine- nario mokesciui...