pirmadienis, rugpjūčio 27, 2012

Vieno žmogaus gyvenimas

Eidamas 76 metus Kinijoje mirė vienas iš žymiausių Kinijos krikščionių lyderių Dr. Sun Yi-yin, Amerikoje žinomas kaip "Freddie Sun", pranešė  Christian Post.
Dr. Sun Yi-yin buvo įkalintas 10 metų darbo lageryje už veiklą Kinijos pogrindinėje bažnyčioje ir tikėjimą Dievu, ir tai padėjo jam tapti tikru lyderiu, viską dariusiu tyliai ir kukliai. Per savo gyvenimą jis surinko lėšų atidaryti 154 biblijos mokyklas, buvo atsakingas už  maždaug 60 000 pastorių ir mokytojų pogrindinei bažnyčiai paruošimą.
Jis dirbo organizacijoje „Christian Aid“, buvo valstybinio universiteto geologijos profesorius. Kai vienas iš kolegų jį paskundė, prasidėjo ilgas pažeminimų ir prievartos procesas, užsibaigęs 10 metų įkalinimu. „Kol jis kalėjime buvo už tikėjimą, jis daugiau meldėsi ir ieškojo Dievo, jis išgyveno tikrą atgimimą lageryje ir tai priartino jį prie Dievo. Jis neturėjo į ką  kreiptis, išskyrus Dievą, Šventąją Dvasią, todėl jis žymiai sustiprėjo,- sakė „Christian Aid“ atstovai.
Jo tarnavimo dėka buvo įkurta daugiau kaip 90 000 valstybės nekontroliuojamų namų bažnyčių. Bet jis nesiekė skaičių – tiesiog siekė kokybiškai paruošti pastorius ir lyderius pogrindinei bažnyčiai. Jo darbas buvo laikomas paslaptyje, nes nuolat grėsė suėmimas. „Aš galiu negrįžti.Jeigu mane suims, aš mirsiu“,- sakydavo jis vykdamas iš Kinijos į JAV, kur rinkdavo amerikiečių bažnyčių paaukojimus kinų bažnyčioms. Bet jis grįždavo ir tomis lėšomis steigdavo vis naujas Biblijos mokyklas visuose Kinijos kampeliuose.


Komentarų nėra: