pirmadienis, rugpjūčio 20, 2012

Stačiatikiai parodė "gailestingumą"

Kas vyksta, kai valstybė ir religija susivienija, parodė teismas prieš pankių grupę "Pussy Riot",  kurios už pankių mišias cerkvėje gavo po 2 metus kolonijos. Nors daugelis ragino Stačiatikių bažnyčią įsikišti į šią farso operą, buvo tyla, tačiau penktadienį, po praėjus vos valandai po nuosprendžio paskelbimo, Stačiatikių bažnyčia paskelbė kilnų kreipimąsi į valdžią, teigdama, kad atleidžia pankėms ir prašo "gailestingumo teisėsaugos rėmuose", beje, nepamiršusi pridėti, kad "bažnyčia visada ieško susitaikymo ir tų žaizdų išgydymo, kurios buvo padarytos neapykantos pagrindu".

Štai kokį kilnų veidą pademonstravo.

2 komentarai:

Viorelas rašė...

Visai nėra ko dėti ant stačiatikių šiuo atveju. Jos gavo pagal atitinkamaus straipsnius. Ar dėl to, kad pažeidi įstatymus bažnyčioje kažkas turi privilegiją jų nesilaikyti? Įsivaizduokime kitą scenarijų: joms atleista, jos paleistos. Tada kiekvienas niekadėjas galvos,kad cerkvėje galiu daryti ką tik noriu, nes gailestingoji bažnyčia turi man atleisti. Kaip žmogus, susijęs su teisėsauga, ir dalyvavęs daugybėje bylų turiu pacituoti, kad "įstatymo skiriama bausmė turi auklėjamąjį tikslą." O ką mums sako Izaijo 26,10: "Jei nedorėlio bus pasigailėta, jis nepasimokys teisumo; teisiųjų šalyje jis darys pikta ir nekreips dėmesio į Viešpaties didybę."

Linas rašė...

Niekads nekvescionuoja nuosprendžio, nors jis yra mažų mažiausiai keistas. Atkreipiu dėmesį į veidmainystę - malonus atleidimas paskelbtas po valandos po nuosprendžio.