penktadienis, kovo 02, 2012

Užpuolikams vadovavo žydų tautybės vachabitas


Ko tik Rusijoje nebūna. Bet šitas įvykis iš viso  pralenkia bet ką - specnazas per bazės užpuolimą Chimkų mieste nušovė 5 gaujos narius. Pasirodė, kad tai yra vachabitų gauja, kurią sudarė musulmonai iš Dagestano, o vadovavo jiems... žydų tautybės vachabitas.Manoma, kad jie turėjo ryšių su Dagestane veikiančiais islamistais.  Iš Čeliabinsko kilęs 1983 m. gimęs žydų tautybės Aleksandras S.Goivarovskis subūrė šią gaują, kai pats ėmė išpažinti islamą prieš 7 metus ir papuolė į vachabitų pamokslininkų įtaką.
Šios nusikaltėlių gaujos milicija tykojo dvejus metus, ji specializavosi sandėlių, firmų užpuolimuose.  Taip buvo ir šį kartą – milicija paskleidė žinią, kad į sandėlį bus atvežta nemažai pinigų ir surengė pasalą – pasodino sandėlio viduje manekeną. Banditai įsiveržė, sušaudė manekeną, o paskui, kai atsisakė pasiduoti, patys buvo specnazo nukauti.
Tiesa, operacija pavyko tik iš antro karto – pirmą kartą pasaloje laukę milicininkai nieko nesulaukė, nors gaujos nariai ir buvo nunuodiję du sargybinius šunis, pasirodo, tada dėl šalčio jiems tiesiog neužsivedė automobilis. 

Komentarų nėra: