šeštadienis, kovo 24, 2012

Devynmetės pamokslas - negyvenk dėl savęs



Jaudinanti istorija iš JAV. Devynmetė mergaitė Afrikoje norėjo pagirdyti 15 žmonių.  

Sietle, kur gyveno devynmetė Reičel Bekvis, atvyko skaityti paskaitos labdaros organizacijos “Charity: water” vadovas  Skotas Harisonas. Kažkur salės gale sėdėjo devynmetė Reičel su mama, mergaitė buvo pritrenkta, kai pamatė žmones geriančius vandenį iš balų ir sužinojo kad  4 500 vaikų kasdien miršta, nes geria nešvarų vandenį.
“Vienas iš būdų padėti žmonėms yra kai mes atsisakome savo gimtadienio, organizacija sugalvojo tokį būdą – vietoj gimtadienio, t.y. dienos, kai surengiame šventę sau, surengiame šventę kitiems, todėl prašome žmonių mums dovanoti pinigus, kuriuos perduodame organizacijai”,- pasakojo  “Charity: water” vadovas  Skotas Haris.
Padedama mamos Reičel organizacijos puslapyje sukūrė savo puslapiuką, kuriame prašė per gimtadienį jai nedovanoti dovanų – lėlių, suknelių, o paaukoti pinigų gelbėti vaikams.Ji norėjo surinkti 300 dolerių, kad 15 žmonių galėtų turėti priėjimą prie švaraus vandens.
Po keleto savaičių JAV sukrėtė tragedija – Sietle susidūrė 20 mašinų. Vienoje jų buvo Reičelė ir jos šeima. Dešimtys žmonių, nukentėję šioje avarijoje, susižeidė nesunkiai ir išgyveno. Tik Reičelė, patyrusi daug sumušimų ir keliose vietose lūžus stuburui, patenka į reanimaciją. Deja, gydytojai pasirodė bejėgiai…
Išgirdęs apie nelaimę  “Charity: water” vadovas vėl internete atvėrė jos puslapį. Jis taip ir nesusitiko su ta mergaite iš Sietlo, kuri su mama stovėjo eilėje, norėdama užduoti klausimų. Eilė buvo per ilga, o mama labai skubėjo. Dabar jis kiekvieną dieną stebėjo, kaip puslapyje su paskutiniu Reičelės pageidavimu vyksta keisti dalykai. Pinigai ėmė plaukti upe…
 “Kampanija išplito po Reičelės bažnyčią, paskui - po visą Sielą. Per keletą dienų buvo surinkta 100 000 dolerių. Po to 300, 400 000 dolerių ir mes iš viso nustojome suprasti, kas vyksta”, pasakojo Skotas Harisonas.
Dešimtys tūkstančių žmonių iš viso pasaulio rašė jaudinančius laiškus Reičelės puslapyje. Istorija vystėsi labai sparčiai – vaikai įvairiose pasaulio šalyse kratė savo taupykles ir prašė tėvų pervesti pinigus. Suaugusieji negalėjo nepridėti savo pinigų. Taigi buvo surinkta 1 milijonas 200 000 dolerių! Šito užteko išgelbėti jau ne 15 žmonių, o  60 000 žmonių!
Mama, dar nesuspėjusi atsigauti nuo dukros netekties, vis dažniau pasirodydavo televizijoje, dėkodama už paramą ir dosnumą. Žiūrovai tada dar nežinojo visos neįprastos Reičelės biografijos.Ši mergaitė dukart augino kasas ir jas nukirpo, kad plaukus atiduotų perukų, kurie reikalingi vėžiu sergantiems vaikams, gamybai. O po žūties avarijoje Reičelės organai taip pat padovanojo gyvybę kitam žmogui…
“Aš buvau pritrenkta tos meilės ir palaikymo, tai nenusakomas skausmas ir laimė kartu”,- pasakojo Reičelės mama Samanta Pol.  Reičelės tėvus dabar kviečia į stadionus ir stadionai juos sutinka stovėdami ir plodami.
“Žinote, ką mes darysime per Reičelės gimtadienį? Kartu su jos mama važiuosime iš vieno afrikiečių kaimo į kitą, paskui į dar kitą ir dar – kur Reičelės dėka dabar yra geriamo vandens. Ji susitiks su tūkstančiais žmonių, kuriems jos dukra atnešė laimę, sveikatą ir naują gyvenimą”, - sako Skotas Harisonas.
Taip vienos mažos mergaitės mirtis privertė didelę žmoniją sustoti ir pažvelgti į kažką išties labai svarbaus.

Komentarų nėra: