trečiadienis, kovo 28, 2012

Lietuvos sekmininkai- Pentecostal European Fellowship konferencijoje



Lietuvos sekmininkų delegacija kartu su Latvijos sekmininkų vyskupu Nikolai Grib ir vyskupo pavaduotoju Andrej Zaluckij vyko į PEF (Pentecostal European Fellowship) komiteto metinę ataskaitinę konferenciją, vykusią Budapešte, pranešė vyskupas Rimantas Kupstys.
Konferencijos tema – kaip bažnyčia gali įtakoti šiuolaikinę visuomenę per misijas, per politinius kanalus, per socialinį tarnavimą, per masines informacijos priemones.
Pranešėjai buvo aukšto lygio profesionalus žmonės tokie kaip ES parlamento narė krikščionė Sari Essayah iš Suomijos (nuotraukoje apačioje).  PEF vadovas Ingolf Ellcel metiniame pranešime paskelbė, kad dabartinė PEF bendrija jungia 53 narius iš 36 Europos šalių. PEF atstovauja apie 2 000 000 sekmininkų.  Nuo 2011 metų PEF tapo PWF (Pentecostal World Fellowship) nare. Šiais metais PEF švenčia savo 25 metų jubiliejų. O jos šaknys eina iš EPF (European Pentecostal Fellowship), kurio pradžia siekia 1966 metus. Bendrijos nariais šiemet tapo Rusijos Evangelinio Tikėjimo Krikščionių Asociacija, kuriai vadovauja Sergej Riachovskij.  

Komentarų nėra: