antradienis, kovo 06, 2012

Iranas - nauja krikščionių suėmimo banga


Naujienų agentūra „Mohabat“ Iš Irano pranešė, kad krikščionių persekiojimai Irane vis intensyvėja. 2012 m. vasario mėnesį Kermanshah mieste, 526 km į vakarus nuo Teherano, saugumo agentai surengė reidą prieš namų bažnyčią ir suėmė visus 13 susirinkusių maldai. Iki šiol nėra tikslių naujienų apie kai kurias iš šių sulaikytųjų. Irano Islamo Respublikos jėgos institucijos  toliau kelia antikrikščionišką bangą Irane.  
Dabar be daugybės suimtų Ahwaz, Shīrāz, Esfahan ir Teherano miestuose, ta banga pasiekė Kermanshah. Saugumo ir žvalgybos pajėgų šaltinis sakė, kad devyni iš šių sulaikytųjų asmenų (jų vardai nėra skelbiami) buvo išleisti kitą dieną, kai jie pasirašė atsisakymą, kad nelankė jokių krikščioniškų susibūrimų. Trijų žmonių buvimo vieta dar nežinoma (nuotraukoje). 
Islamo Respublika siekia bet kokiomis priemonėmis sustabdyti Irano bažnyčių augimą. Šaltinis komentuoja:“Islamo Respublika mano, kad yra pavojus jos nacionaliniam saugumui tai, kad krikščionybė auga ir yra labai susirūpinusi evangelijos tiesos plitimu tarp žmonių."

Komentarų nėra: