penktadienis, birželio 10, 2011

"Vilties festivalyje" žada dalyvauti 247 bendruomenės

birželio 9 d., Vilniuje įvyko organizacinio Vilties festivalio komiteto posėdis, kuriame dalyvavo 19-os komitetų vadovai, deleguoti Lietuvos evangelinių bendruomenių. Jame buvo aptarti šį rudenį Lietuvoje vyksiančio didelio krikščioniško renginio paruošiamieji darbai. Šį renginį, pavadintą „Vilties festivaliu“ organizuoja Billy Grahamo evangelistinė asociacija (BGEA) kartu su mūsų šalies evangelinėmis bažnyčiomis, kurios ir kreipėsi į BGEA pagalbos šiuo nelengvu Lietuvai ekonominiu laikotarpiu. Į Vilties festivalio pasiruošimo darbus jau įsiliejo 247 Lietuvos krikščioniškos bendruomenės. Tai bus visą šalį apimantis renginys, į kurį atvykti žmonės galės iš bet kurio Lietuvos miesto ar kaimo festivalio organizatorių išnuomotais autobusais.
Festivalio tikslas – pasidalyti istorinėmis krikščioniškomis vertybėmis grįsta vilties žinia su įvairaus amžiaus, tautybės, tikėjimo, socialinės padėties ir politinių pažiūrų Lietuvos žmonėmis, rengiant geros valios akcijas ir viešus koncertus. Pagrindiniai festivalio renginiai vyks š.m. spalio 29-30 d. Vilniuje, „Siemens“ arenoje.
Per vakar vykusį festivalio organizacinio komiteto posėdį buvo sprendžiami festivalio svečiams skirtų autobusų, kurių kas dieną bus daugiau nei 100, užsakymo ir kelionių organizavimo klausimai; aptariamas repertuaras festivalio jungtinio 400 balsų choro, kuris bus sudarytas iš katalikų, liuteronų ir kitų krikščioniškų bendruomenių giedotojų.
 Kaip dalis Vilties festivalio programos, spalio 29 d.  11 val. „Siemens“ arenoje vyks ir vaikams skirtas renginys „Dėlionė“. Posėdžio dalyviai aptarė šios šventės programą, taip  pat organizacinius klausimus, susijusiusius su kurso  „Krikščionio gyvenimas ir liudijimas“ dėstymo programa, kuri bus kaip viena iš Vilties festivalio paruošiamųjų etapų rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais vyksiančių per 100 skirtingų Lietuvos vietų.
 Vilties Festivalio muzikinėje programoje dalyvaus žinomi užsienio ir Lietuvos džiazo, operos bei kitų muzikinių žanrų atlikėjai: pop – rock muzikos grupė „Newsboys“ (JAV), pasaulinio garso gitaros virtuozas Dennisas Agajanianas, džiazo pianistas iš Jamaikos Huntley Brownas, jungtinis 400 balsų choras, solistas Vaidas Vyšniauskas, berniukų choras „Ąžuoliukas“ ir kt.
Krikščioniška tikėjimo ir vilties žinia pasidalins Franklinas Grahamas, Billy Grahamo Evangelistinės asociacijos prezidentas ir tarptautinės humanitarinės organizacijos „Samariečio krepšys“ (Samaritan´s Purse) vadovas.

23 komentarai:

judas rašė...

kaip gaila,kad nedalyvaus nei viena baznycia,o vien tik bendruomenes..:)
Gal butu geriau padaryti vilties festivali sioms 247 bendruomenems,su ta viltimi,kad jos taps vieningomis baznyciomis?

Linas rašė...

O popiežiaus nenori Judai vieningoms bažnyčioms?:)

judas rašė...

Vieningos baznycios-tai viena vieninga Baznycia,K.Kunas,kurios Galva yra pats Kristus.
O popiezius,jei jis yra brolis,tai yra dalis sios Baznycios,bet ne Galva...:)

Linas rašė...

Matai, dauguma verkšlena, kad nėra vienyyyybės, a paskui ir papos vilnenskio bendro užsimanys:)

judas rašė...

Kaip ten sake Liuteris:bet didziausias papa gyvena mumyse,ir jo labiausiai reikia bijoti...:)
Tu popieziuku daba pilna bendruomenese...vos ne kiekvienas nori buti lyderiu...:)

Linas rašė...

JO. bet dar daugiau popiežiukų laksto po vieną, jie net negali pakęsti minties, kad kažkas jiems gali turėti valdžią:)

judas rašė...

na,kai laksto po viena,tai nera tokia jau didele dar beda,bet va,kai kartu renkasi ir kiekvienas atnesa i susirinkima po savo popieziuka-va,tada jau vyksta trintis,kuri neretai issreiskia ir isoriniais veiksmais.

Anonimiškas rašė...

Gerai sakote brangieji, pilną popiežiukų...vadovais būti nori, nors būti tarnu ne...

Anonimiškas rašė...

Man kaip Kristaus sekėjui sunku suprasti bendradarbiavimą su Romos katalikų bažnyčia, bet gal kas organizuoja geriau supranta...nors aš nebendadarbiaučiau su tais Evangelijos skelbime, kurie skelbia kitokią Evangeliją...Gal, 1, 8;...nors mes su bendruomene irgi dalyvaujam čia :)

Linas rašė...

Na kiek žinau, katalikai kažkaip tik chore atsidūrė. O daugiau kol kas nieko negirdėjau.

Emanuelis rašė...

Na tikėkimės organizatoriai elgsis išmintingai...

Olgerdas rašė...

Nuva, pacia pagrindine denominacija choran nugrudo :)- netvarka...

Linas rašė...

Suprantu Olgerdai, būtų TZ valia, tai šalia vyrpastor būtų da pora pranciškonų, pora vyskupu, a Graimui ant pabaigas pasisakyt duotų, i tai, jei geras ir ekumeniškas būtų:)

Olgerdas rašė...

Jojo :)... Pagauni minti :)...

Kęstutis rašė...

Nemanau,kad ten bus skelbiama Evangelija. Panašiau į festivalį,kurio dienotvarkėje kasdien vis kitokia šou programa. O kad pavadintas "Vilties festivaliu"..irgi teisingai. Viltis - tai stiprus noras ar net geismas,kurio išsipildymas numatomas ateityje. Panašu,kad jie tai ir darys - žadins žmonėms įvairių norų išsipildymo viltis - kam gyvenimą susitvarkyt,kam ant kojų atsistot,kam rast terpe save realizuot,kam laimingam būti..žodžiu,visko,ko nori pasaulis,tik su pažadėta Dievo pagalba siekiant savo norų išsipildymo..o tam tikslui pasiekti - įtikinti,jog būtent tokį būdą žmonės pasirinktų savo norų išpildymui..-o tam tikslui pasiekti kurs reikalinga emocinę atmosferą,kurioje žmonės nustotų mastyti kritiškai ir pasiduotų jausmingumui..kokia kam iš to nauda - kitas klausimas,BET TAI NE KRISTAUS EVANGELIJA.

Linas rašė...

Na, Kestuti, vilties visiems reikia, gerai, jei kažkam kažkas susitvarkys. Būkim kantrūs, pasiiūrėsim, kas ty bus:)

Kęstutis rašė...

Viltis geresniam gyvenimui negelbsti,net jei ji nėra tuščia ir išsipildo,net jei žmogus nustos gerti ar grįš į šeimą,ar susiras darbą,ar pasveiks - tai ne Evangelija ir žmogaus laukia pražūtis..įtikinti žmones,kad jie išgelbėti yra pakankamai lengva,kas kita yra įtikinti juos,kad jie pražuvę be Kristaus. Mes,evangelinio tikėjimo krikščionys, su kreiva grimasa žiūrime kaip katalikai pagal popiežiaus žodį skelbia mirusius "šventaisiais" ,tačiau patys darome tą patį - pakartojusius "atgailos maldą" skelbiame išgelbėtais - pagal mūsų žodį,nors žmonės NETIKI Kristumi,jie tiki tuo,kad tiki Kristumi,nors ir toliau gyvena sekdami savo norais - ir žadam jiems rojų žemėje..mokome,kaip būti klestintiems ir laimingiems ČIA. Daugybė save vadinantys krikščionimis pateks į amžiną ugnį,nes Viešpats jų niekada nepažinojo. Štai kodėl tokie festivaliai yra paprasčiausias siaubas - tūkstančiai bus apgauti netikra viltim,jog jiem bus gerai,todėl,kad jie pakeitė savo nuomonę apie Jėzaus vardą..

Linas rašė...

taip labai nemazai tiesos yra ka rasai, bet reikia ka nors daryti geriau, tada ir festivaliai pasitemps:) gal kazkam bus pirmas postūmis

Kęstutis rašė...

Taip,be abejo tu teisus. Yra toks troškimas,kad šitas renginys pasitarnautų nors kažkieno išgelbėjimui. Tikėsimės.

Linas rašė...

Tikėkimės, ale dalyvaut nebūtina:)

Kęstutis rašė...

sunku bus nedalyvauti tokiam renginyje tiems,kurių bažnyčios dalyvauja. Net jei žmogus supranta,jog tai kas vyksta - keista. Keista,kad bedieviai stovės greta tų,kurie skelbiasi skelbią Evangeliją ir padės skelbėjams dainuodami. Keista,kad valdyboos sąrašuose puikuojasi toks įrašas - "Vytautas Umbrasas – Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos viceministras;"..juk jei jis krikščionis - puiku,bet kam įdėti čia valstybiniai titulai - juk mūsų valstybė atskirta nuo religijos ir yra atvirai ateistinė,nors ir kažkiek prokatalikiška..?..ir dar daug kitų keistų arba aiškiai negerų dalykų yra,kai kuriuos minėjom anksčiau. Psichologinis spaudimas bažnyčiose didžiulis,o gal būt ir ne tik psichologinis,bet ir dvasinis..tik ar tos dvasios? Kristaus Tiesoje stovėti visada nepaprasta,lengviau būti tokiam,kaip visi. Telaimina Dievas kiekvieną brolį ir seserį,kurie Viešpatį myli. Yra tų,kurie tikrai būtent šios meilės vedini dalyvaus - tebūnie jie palaiminti pagal tą nuoširdumą,kuris jų įsitikinime. Negalima teisti Dievo žmonių,kurie ten bus,dar daugiau,tikiu,jog Viešpats net ten gali duoti jiems TIKRŲ vaisių tarnavime Dievui,pagal tą malonę,kuri jiems duota Kristuje. O visąa kitą Jis pats apreikš kiekvienam jo metui atėjus.

Dinas rašė...

Pasakyasiu taip, nieko gero iš tų festivalių nėra, tai yra šou, kaip ir visi kiti. Tai yra vienkartinis renginys, daugiau nieko. Aišku gerai kad vyksta, tačiau pavadinimas visiška nesamonė, kodėl "vilties" niekaip nesuprantu. Kas jis toks kokią jis vilti mums duoda. Juk dabar vėl visi gyvenam kaip gyvene.Ką jus manot kad pasikeis lyderių mąstymas. Baikit, gyvensim toliau kaip ir gyvene. Dinas.

Dinas rašė...

Aš pritariu Kęstučiui, spaudimas aiškun yra, jei tu sakai kad esi krikščionis ir nedalyvauji tai tu ne koks. Aš nedalyvavau, nes manau tai proga tik lyderiams savę parodyti. Net neabejoju kad čia yra daugelio ir asmeniniai interesai, kurie su Dievu neturi nieko bendro.