penktadienis, birželio 03, 2011

Vokietijos katalikų bažnyčioje bręsta reformacija

Vokietijos katalikų bažnyčioje bręsta reformacija. Prieš kiek laiko 300 teologų pasirašė kreipimąsi dėl reformų, o dabar "Katalikų jaunimo sąjunga" (BDKJ) taip pat ragina imtis reformų - jaunimas vyskupams nukreipė 2 šaukimus vyskupams, pirmasis jų - 60 tezių ant medinių rėmų, pritvirtintų priešais vieną iš Kelno bažnyčių, antrasis  - publikacija "Dievo vaikų laisvė".
Domradio.de duoda suprasti, kad pirmoji akcija yra aiški 1517 metų aliuzija, kai Martynas Liuteris prikalė savo 95 tezes prie Vitenbergo bažnyčios. Šita paralelė aiškiai nepatiko vokiečių vyskupams, kurie pavadino tai "aklu akcionizmu".
Vėliau bendras BDKJ susirinkimas paskelbė publikaciją "Dievo vaikų laisvė", kurioje vyskupai kviečiami dialogui, kokias reformas reiktų atlikti, ypač atkreipiamas dėmesys į lyčių lygybės, celibato panaikinimo, pasauliečių dalyvavimas  bažnytinių valdžių rinkimuose klausimus.

Jaunimas nusiteikęs rimtai. "Mes laukiame, kad kiti rimtai vertintų mūsų pasisakymus",- sakė organizacijos vadovas Dirkas Tencleris.
BDKJ – tai asociacija, vienijanti 17 katalikų jaunimo sąjungų, kuriose yra apie 660 000 jaunų vokiečių. Jaunimas pabrėžia, kad jie nenori Katalikų bažnyčios skilimo.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O ka jie mano cia? Juk jei to nori pereik i liuteroniskaji tikejima ar baprtistiska. Juk tai jau yra virs visko! As sutinku kartais tie seni nuostatai ir blogai bet visko siam pasauli turi buti. Rimtai klbant tai tegul buna tas celibatas juk kunigais einantis jaunimas zino kur veliasi.

Anonimiškas rašė...

Kas nori reformacijos vardan reformacijos tegul pereina pas Liuteronus ir bus gerai. Kiti galėtu pirmiausia tapti aktyviais katalikais o po to bandyti reformuoti Bažnyčią, nustokime būti veidmainiais katalikais ir Bažnyčia atsinaujins savaime.

Anonimiškas rašė...

A tapt aktyviu kataliku tai kiek rozu per dieną reik poteriaut ir kiek rozų reik Mišiose būt?

Zita rašė...

Aš daug Marcinkevičiaus eilėraščių moku ir dažnai juos po nosim "malu", ir į visokius poetų susibūrimus vaikštau, bet poete nuo to netampu :) Taip ir išmokti poteriai ir kitų aukojamos mišios nieko nekeičia. Pats pabandyk, jei nebaisu, savo žodžiais kreiptis į Dievą ir dalį savo laiko Jam paaukok. Tai ir bus tikra malda ir tikra, Dievui patinkanti, auka. Nebent tik tradiciją nori praktikuoti, bet tada kam bereikalo laiką švaistyti.