penktadienis, birželio 03, 2011

Advokato siela atėmė Jeruzalei ramybę...

Izraelio gyvūnų mylėtojų draugija padavė į policiją prašymą ištirti ortodoksų žydų Jeruzalės Mea Šarim religinio teismo darbuotojų elgesį. Iš skundo matyti, kad šio teismo nariai liepė vaikams akmenimis užmušti šunį. Tiriant paaiškėjo, ko religiniai vadai buvo tokie nepakantūs šuneliui - mat, jų nuomone, į jį persikėlė mirusio nekenčiamo advokato siela...
Šuo ateidavo prie teismo durų, o ortodoksų bandymas jį nuvyti, nedavė rezultatų. Šuo vis grįždavo ir atsitūpdavo prie teismo durų.
Tada teisėjai atsiminė 20 metų senumo istoriją, kai advotatas padave religinį teismą į pasaulietinį teismą. Tada religinis teismas teisė ir paskelbė nuosprendį pačiam advokatui - kitame gyvenime būsi šuo. Teisėjai išsiaiškino, kad advokatas mirė ir nutarė - štai jis atgimė. Per dar vieną posėdį religiniai teisėjai nuteisė šunį (advokatą) mirti užmėtant akmenimis. Susikvietė vaikus ir liepė įvykdyti nuosprendį. Tie uoliai vykdė savo religinę pareigą apie valandą, kol šuo (tie advokatai visada išsisuka) sugebėjo pasprukti.
Izraelio gyvūnų mylėtojų draugija, sužinojusi faktą iš karto kreipėsi į valdžios įstaigas. Tiesa, ortodoksų žydų  Mea Šarim religinio teismo pirmininkas viską neigia ir kaltę verčia vaikams, esą jie kreipėsi į valdžią, kad atsiųstų šungaudį išvežti nepageidaujamo gyventojo.
Žodžiu, kas buvo iš tikro, dar niekas nežino, vyksta tyrimas.

5 komentarai:

Olgerdas rašė...

Galima butu pamanyti, kad tie ortodoksai- pusiau induistai :)...

Kestutis rašė...

Religijos dvasia Indijoj ar Izraely ar Lietuvoj - ta pati :)

Anonimiškas rašė...

Kažkaip nesinori tikėti tokiais dalykais, iš kur čia tokie faktai paimti? Bet, jei taip, tai mažų mažiausiai keistas elgesys žydų. O tai jie tiki reinkarnacija? :)

Olgerdas rašė...

Nezinau, ar sitie konkreciai tiki, tik kiek zinau, daug zydu pasinese ant Kabalos ir kitokio misticizmo- o tai proto tikrai nedadeda- greiciau atima :)...

Olgerdas rašė...

O iskur paimta, nejasna- Linas nelinkes nuorodu det :)... O gaila...