pirmadienis, birželio 06, 2011

Evangelinis Biblijos institutas taps savarankiška mokymo įstaiga

http://www.btz.lt/ pranešė, kad gegužės 20 d. Ginkūnuose (Šiaulių r.)  vyko Viešosios įstaigos „Evangelinis Biblijos institutas“ steigiamasis susirinkimas. Steigiamajame susirinkime dalyvavo šešių Lietuvos ir užsienio misijų ir bendruomenių atstovai. EBI bus ekumeninis evangelinis institutas, kurio steigėjai yra Menonitų brolijos misija (Mennonite Brethren Mission), Kontaktmisija (Kontaktmission), Rytų Menonitų misijų ir labdaros valdyba (Eastern Mennonite Board of Missions and Charities), Laisvųjų krikščionių bažnyčia, Lietuvos krikščioniškas fondas bei Krikščionių bendrija „Tikėjimo žodis“.
Įkurtas 1997 metais, Evangeliškas Biblijos institutas funkcionavo kaip Lietuvos krikščioniško fondo programa. EBI įregistravus kaip atskirą juridinį asmenį, jis taps savarankiška mokymo įstaiga, kuri toliau tęs iki šiol veikusios programos darbus, tačiau ateityje plėsis ir sieks akreditacijos Lietuvoje bei užsienyje. Planuojama, kad EBI kaip savarankiška mokslo įstaiga savo veiklą pradės šį rudenį. Iš pradžių veiks EBI Šiaulių centras, o 2012 metais teologijos studijoms pakvies ir EBI Vilniaus centras.
EBI gyvavo pakankamai sunkiai, kol "šviežio kraujo" į šią mokymo įtaigą įliejo „Tikėjimo žodis“, kai ten dėstyti pradėjo vyr.pastorius Giedrius Saulytis. Dabar ten mokosi praktiškai visi bendrijos „Tikėjimo žodis“  bažnyčioms vadovaujantys pastoriai, neoficialiais duomenimis, bendrijos „Tikėjimo žodis“ nariai dabar sudaro vos ne 90 procentų studentų. Studijos trunka apie 4 metus.

.

14 komentarų:

judas rašė...

Nuotrauka labai gerai parodo,kas laukia mokinuku...:)

Olgerdas rašė...

Nu Judai, normalu:) Be sito neapsieina nei vienas mokslas. Nu ir ne tik mokslas, tikejimas irgi...

Anonimiškas rašė...

Galėtų visos evangelinės bažnyčios turėti bendrą institutą :)

judas rašė...

Mano nuomone del sio instituto tokia:prikis ziniu ir tiek,kurios veliau gali tik trukdyti augti Kristuje.

Linas rašė...

Judai, galėtum pataisyti padėtį ten dėstydamas:)

judas rašė...

Jei Viespats netaiso,tai ka jau as ten...:)

Linas rašė...

Pala pala, kas ten aiškino, kad ugdyti žmones ugdyti, o kai daeina iki ugdymo - į krūmus?:) Judai apsispręsk, eik į EBI padirbėti

judas rašė...

Reikia ugdyti,reikia,Linai,bet matai,i svetima darza lysti kazkaip tai negrazu,be to, nesu ekumenistas nei hermeneutikas...:))

Linas rašė...

Ai, Judai, amžinai tu atsikalbinėji:) Ot tinginys iš prigimties - tai tas trukdo, tai plytos kreivos:)

judas rašė...

Cia ne atsikalbinejimas ar tai tingejimas-cia etiketo laikimosi reikalas...:)
As dar jauciu ribas ir ju laikausi,tad nestumk manes i svetima darza darbuotis,nes neisiu...:))
Geriau jau Linai tu cia Argentinska prabudima padaryk,ir jei pavyks,tai ateisiu tada ugdyti tavo derliaus...:)

Linas rašė...

Judai, kad as interneto darbininkas esu visų pirma:) O antra, padaryk tu, mokyti mes visi gudrūs:)

Linas rašė...

Judai, kad as interneto darbininkas esu visų pirma:) O antra, padaryk tu, mokyti mes visi gudrūs:)

judas rašė...

Kada tapsi Dievo darbininku?:)
Nera geriau,kaip gyvas bendravimas su zmonemis,kurio joks internetas nepakeis.Mokausi zmonems pristatyti Kristu,kad Kristus butu isaukstintas visame kame...Tevas jau isaukstino Kristu danguje,tad Jis turi buti isaukstintas ir cia,zemeje,per Baznycia (tikinciuosius),kad visiems taptu zinoma Dievo ismintis-Kristus!
Aisku,tai tik Dievo darbas,bet mes turime malone,tad galime buti Dievo bendradarbiais ir dirbti su Jo malone,kad pristatyti Kristu.Taigi.
Visa kita,del ko darbuojamasi,jei tai nera Kristaus pristatymas ir Jo isaukstinimas-tera tik siukles,kuriu laukia ugnis...

EBI darbuotojas rašė...

Džiugu, kad naujiena apie EBI sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Teisingumo dėlei, noriu patikslinti kai kuriuos straipsnelio teiginius, kurie neatitinka tikrovės. Visų pirma, EBI nėra 4 metų programa. Anksčiau ji buvo 5, o šiuo metu 6 metų programa. Antra, bendrijos TŽ pastorius Giedrius Saulytis tikrai neįnešė "šviežio kraujo", kaip čia buvo bandoma pabrėžti. Veikiau, EBI, matydamas bendruomenių poreikį, pats pasiūlė jų studentams studijuoti EBI (pastorius Giedrius tuo metų studijavo užsienyje, ir su EBI beveik nebuvo susijęs). Trečia, formaliai EBI vis dar yra "Evangeliškas" (ne "Evangelinis") Biblijos institutas, todėl teisingiau būtų jį vadinti esamu vardu.
Su pagarba