trečiadienis, birželio 15, 2011

Pakistanas - dar viena katalikė mergina pagrobta ir prievarta ištekinta

Musulmonai pakistane krikščiones merginas vertina kaip teisėtą grobį, be to, už jas nereikia mokėti išpirkos, o policija nesikiša ar net stovi grobėjų pusėje.
"Vatikano radijas" pranešė naują atvejį, kai katalikė mergina buvo pagrobta. Birželio pradžioje Pakistane, Rahim Yar Khan mieste, katalikė mergina Farah Hatim buvo pagrobta, smurtu priversta ištekėti už musulmono ir išsižadėti katalikybės. Kaip praneša katalikiška naujienų agentūra „Fides“, artimieji susirūpinę dėl Farah Hatim sveikatos, nes ji nuolatos svaiginama narkotikais. Nukentėjusios brolis ir sesuo buvo iškviesti policijos, jiems buvo parodytas santuokos liudijimas, pasirašytas atsivertimo į islamą pareiškimas bei jaunosios su tradiciniais musulmoniškais rūbais nuotraukos.
Pasak Lahoro arkivyskupo emerito Lawrence Saldanha, šeimai bus labai sunku susigrąžinti merginą. Farah Hatim atveju susidomėjo Pakistano žmogaus teisių komisija bei krikščionių bendruomenė. Pastaruoju metu Pakistane padaugėjo atvejų kai prievarta atverčiami į islamą, moterys smurtu priverčiamos ištekėti. Aukos dažniausiai yra krikščionybę ir induizmą išpažįstančios mergaitės. Per metus vidutiniškai užregistruojami apie 700 panašaus smurto atvejų prieš krikščionių mergaites.

Komentarų nėra: