trečiadienis, birželio 01, 2011

Tai vis dėlto - po kiek Sakramentai?

Katalikų bažnyčia didžiuojasi esą vienintelė turinti Sakramentų pilnatvę ir aiškina, kad jokiu būdu niekuo neprekiaujanti - viskas yra tik aukos. Tačiau po "Kauno dienos" atlikto eksperimento paaiškėjo, kad ką turi, tą gali ir parduoti - nesunkiai susitarta apie galimybę anuliuoti ankstesnę bažnytinę santuoką ir dėl naujos taip pat. Beje, Sakramentai įgavo visai konkrečią išraišką, turi pinigų, susitvarkysi mikliai. 
"Bažnytinės santuokos anuliavimas kainuoja apie 200 litų. Laukti sprendimo gali tekti metus. Tačiau yra paprastesnis ir greitesnis būdas - neoficialus pokalbis su Dievo vietininku Žemėje. "Galiu tokį dokumentą su garantuotai jums palankiu atsakymu parūpinti per 4 mėnesius", - išgirdo "Kauno dienos" korespondentė vienoje Kauno bažnyčių, pasiteiravusi, ar įmanoma greičiau nei oficialiai gauti Bažnyčios tribunolo sprendimą apie santuokos anuliavimą.
Išgirdęs, kad tiek laukti negali, klebonas pasiūlė šį terminą sutrumpinti perpus, iki dviejų mėnesių. Sužinojęs, kad ir pastarasis variantas netenkina, dvasininkas sutiko padaryti "mažą nuodėmę" – sutuokti antrą kartą, nors pirmoji bažnytinė santuoka ir neanuliuota.
Parapijos kleboną domino tik viena: "Beje, ar žmona iš pirmosios santuokos netikėtai nepasirodys ceremonijoje?" Sužinojęs, kad pastaroji – užsienyje, dvasininkas buvo patenkintas.
Klebonas paskyrė antrą susitikimą, per kurį, matyt, būtų aptaręs aukos dydį ir kitas žemiškąsias detales", -parašė "Kauno diena".
Galima pabarti žurnalistę, kad išprovokavo kleboną ir aprašė, tačiau, matyt, tai yra įprasta praktika, ne pirmą kartą susiduriama su tokia situacija, taigi, tauta turi teisę žinoti "po kam" šiandien Sakramentai.

1 komentaras:

judas rašė...

Po čiom opium dlia naroda?