ketvirtadienis, birželio 23, 2011

Statistika įrodo - katastrofose darbuojasi angelai

Statistika įrodo - katastrofose darbuojasi angelai. Visose be išimties katastrofose atiranda žmonių, kurie lemiamu momentu nesiryžo vykti reisais, kurie buvo tragiški. Sakykim Ту-134, patyrusiame katastrofą neseniai Rusijoje, turėjo skristi keletas programuotojų, tačiau jiems nepavyko įsėsti į lėktuvą laiku.
Mokslininkas Valerijus Isakovas, tiriantis keistus reiškinius, sako, kad katastrofose yra statistinė anomalija, kurią galima interpretuoti skirtingai, tame tarpe ir kaip religinį reiškinį.
Dar 1958 metais amerikietis sociologas Džeimsas Stountonas, išanalizavęs daugiau kaip 200 geležinkelio avarijų per 30 metų, aptiko, kad traukiniai, kurių kelionė baigėsi katastrofiškai, budavo užpildyti tik 61%, o paprasti reisai  - ne mažiau 76% keleivių. Štai tie 15% ir leidžia spręsti apie aukštesnių jėgų įsikišimą.
Šią teoriją patikrino ir rašytojas Stivenas Kingas. Po vienos aviakatastrofos jis paskambino aviakompanijai ir sužinojo, kad 16 žmonių grąžino bilietus, o dar trys pavėlavo į mirtiną reisą. Statistiškai  skristi atisako iki 10 žmonių, o vėluojančių išvis retai pasitaiko. Vakarų statistika sako, kad nuo tragiškų reisų per 20 metų atsisakydavo po 18% keleivių daugiau negu įprastai.
Pagal Newsru

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Sutapimai.

Argi ne?