pirmadienis, vasario 21, 2011

Libija - tauta nebeapsikentė didžiojo vado

Libija - tauta nebeapsikentė didžiojo vado. Pranešama, kad Libijos lyderis Muammaras Gaddafi pabėgo iš šalies. Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį susirinko į Libijos saugumo pajėgų nužudytų protestuotojų laidotuves Bengazyje, o teisių gynimo organizacija "Human Rights Watch" paskelbė, kad dėl praėjusios nakties smurto per keturias susirėmimų dienas žuvusių žmonių skaičius siekia apie 200.
Neramumai - didžiausi, su kuriais susiduria jau keturis dešimtmečius valdantis Libijos lyderis Muammaras Gaddafi, - prasidėjo kaip virtinė protestų, kuriuos įkvėpė liaudies sukilimai kaimyniniuose Egipte ir Tunise, tačiau valdžia ėmėsi itin griežtų atsakomųjų priemonių.
Reporteriai į Bengazį neįleidžiami, bet pavieniai liudininkų pasakojimai rodo, kad čia įsisuko uždaras smurto ratas: žmonės žudomi, o po kitą dieną įvykstančių jų laidotuvių saugumo pajėgos nušauna daugiau protestuotojų.
Arogancija garsėjęs Libijos lyderis Muammaras Gaddafi turėjo ir hobį - jis samdydavo autobusus jaunų moterų Europoje, joms skaitydavo paskaitas apie islamą ir aiškindavo, kaip gerai gyventi islamo šalyse. Panašu, kad Libijos gyventojai mano kitaip.  

Komentarų nėra: