pirmadienis, vasario 07, 2011

Pastorius Rodnis Hovardas - Braun kalbėjo apie patepimą

JAV Tampos mieste, Rodnio Hovardo - Braun bažnyčioje "Upė" sausio pabaigoje vyko žiemos susitikimas "Rinkis gyvenimą kasdien".
16 konferencijos tarnavimų trukdavo nuo 3 iki 6 valandų, praktiškai išsiliedami į kasdienį tarnavimą, kuris transliuojamas į daugiau kaip 40 namų. Telekanalo CTN prezidentas negalėjo nuspręsti, kada baigti 3 valandų transliaciją, susirinkimai vis dar vyksta, planuojama, kad jie vyks iki vasario pabaigos.
Vien per vykusius tarnavimus atgailavo 31,500 žmonių, daugelis liudijo apie išgydymą, beveik niekas neliko abejingas asmeninei evangelizacijai - krikščionys išeidavo už bažnyčios sienų ir atvesdavo žmonės prie Dievo.
Pusė susirinkimų buvo skirtą patepimo temai. Buvo ne tik kalbama, bet ir demonstruojamas patepimas.
"Patepimas - tai išreikštas Dievo buvimas. Patepimas išsilaisvina, kai pašlovinamas Jėzus, kai pamokslaujamas Žodis ir kai Šventajai Dvasiai leidžiama veikti taip, kaip Ji nori", - sakė pastorius Rodnis.
Jis atkreipė dėmesį, kad kiekvienam krikščioniui duotas patepimas, tačiau ne kiekvienas žino, kaip jį naudoti. "Net asilas tokiuose susirinkimuose gali gauti patepimą. bet jums reikia leisti patepimui pakilti jūsų viduje, kai susitinkate sunkumus,- sakė Rodnis,- Esmė yra ne Dievo prisilietimas, o pasikeitimai. Patepimas ateina, kad pakeistų jus iš vidaus, duotų jėgą ir veiktų per jus, įtvirtindamas Dievo karalystę". Pastorius Rodnis sakė, kad dažnai Dievo ugnis ir patepimas atsitrenkia į "brolių tarybas" ir pastorių kontrolę tarnavimuose. "Kaip malda išėjo iš mokyklų, taip Dievo jėga paliko bažnyčią, nes vadovaujančias pozicijas užėmė žmonės, statantys ne Dievo, o savo karalystę. Jų mielos bažnyčios siūlo paskaitas, konsultacijas, teologiją, bet ne Dievo jėgą. Jūs nerasite Naujajame Testamente nurodymo rengti tarnavimus, kaip mes įpratę savo bažnyčiose. Dievo planas tpks, kad Šventoji Dvasia per mus vestų tokius susirinkimus",- sakė jis.
Pastorius R.Hovardas -Braun patarė nepasnikauti dėl patepimo, o tiesiog su juo nežaisti: "Neikite ten, kur Viešpats jūsų nesiuntė, nepamokslaukite to, ko Viešpats neliepė. Neparduokite patepimo už naudingą pasiūlymą. Nekalbėkite, kad girdėjote Dievą, jeigu Jo negirdėjote. Paklusnumas Šventajai Dvasiai duos jums gyvenimą, o ne pasninkas, kuris tampa tradicija".
R.Hovardas - Braun pasisakė ir dėl įvairių protestų ir mitingų: "Jūs kariaujate prieš homoseksualistus, jie - prieš jus. Tai religija, kurią reikia surišti. Tame nėra Dievo, todėl kad nėra meilės. Nekalbu apie nuodėmės pripažinimą, kalbu apie meilę nusidėjėliui. Mes pašaukti ne protestuoti, o demonstruoti Jėzaus Kristaus jėgą - pamokslauti, melstis, dėti rankas ant ligonių ir išvarinėti demonus".

3 komentarai:

judas rašė...

"Esmė yra ne Dievo prisilietimas, o pasikeitimai. Patepimas ateina, kad pakeistų jus iš vidaus, duotų jėgą ir veiktų per jus, įtvirtindamas Dievo karalystę".

Siandiena patepimas mumyse,-kiekviename tikrajame tikinciajame,ir siandiena, Dievas nori judeti ir patepti kiekviena,kuris tik ateina pas Ji tikejimu ir maldoje atsiveria Jam ir prisiliecia prie Jo.Dievas nieko nedaro mumyse be musu sutikimo. Kaip Dievas gali prisiliesti prie musu ir patepti mus,jei mes patys neprisilieciam prie Dievo?Cia ir yra ta esme,kad jei mes prisilieciam prie Dievo savo dvasia,tada ir Dievas prisilies prie musu ir pateps mus Savo Dvasia. Kiekvienas prisilietimas prie Dievo-tai galimybes suteikimas Dievui patepti mus ,bei keisti ir pakeisti Savimi.
Kas nori keistis i Ji,tas turi moketi prisiliesti prie Dievo savo dvasia,kad Dievas galetu prisiliesti prie jo ir patepti ...
Be prisilietimo-nera ir nebus pasikeitimu.Pirma prisilietimas-veliau pakeitimas.

Linas rašė...

Matau, Judai, tu tikras specas šiame klausime, ar ne laikas būtų Judo žiemos konferenciją surengt, sudalyvaučiau:)

judas rašė...

kai tik surengsiu-butinai pakviesiu :)