šeštadienis, vasario 12, 2011

Olandijos Katalikų bažnyčios kardinolas dangstė pedofilą ir melavo

Olandijos žiniasklaida praneša, kad Olandijos Katalikų bažnyčios kardinolas Edas Simonsas dangstė pedofilą. Tai dar vienas iš daugybės atvejų Katalikų bažnyčioje, kur pastaraisiais metais aiškėja daugybė seksualinių nusikaltimų prieš nepilnamečius. Katalikų hierarchas kaltinamas, kad jis žinojo apie pedofilo biografijos faktus, bet užuot ėmesis veiksmų, tik jį perkėlė į kitą parapiją, kur jis toliau užsiėmė nešvariais savo darbais, praneša BBC. Be to, aiškėja, kad kardinolas melavo, jog hierarchai nieko nežinojo apie pedofilus kunigus.
Kaip praneša AFP, kardinolas Edas Simonsas pareiškė, jog tikėjosi, kad kunigas, kurio vardas neskelbiamas, "pasikeitė".
Šešios pedofilo aukos pranešė policijai apie jo veiksmus nuo1987 iki 2008 metų. Vienas iš nukentėjusių Ervinas Misteris radijuje pareiškė, kad "kardinolas Edas Simonsas sąminingai priglaudė pedofilą po savo sparneliu, nors turėjo ginti nukentėjusius". Kardinolas pripažino, kad žinojo kunigo polinkius ir jo istoriją.
Beje, praeitais metais kardinolas Edas Simonsas sukėlė pasipiktinimo bangą Olandijoje, kai pareiškė, kad aukščiausiems Katalikų bažnyčios hierarchams nieko nebuvo žinoma apie kunigų pedofilijos atvejus Olandijos bažnyčioje.
 2010 kovo mėnesį buvo atliekamas tyrimas dėl daugiau kaip 200 seksualinės prievartos prieš vaikus atvejų nuo 1950 iki 1970 metų. Pirmiausia buvo tiriama vieno vienuolyno mokykloje vykę įvykiai. Tai leido prabilti daugybei kunigų seksualinės prievartos aukų.
Pagal NEWSru

Komentarų nėra: