ketvirtadienis, vasario 03, 2011

Hondūras - jaunimo prabudimas


Centrinė Amerika priima Evangelija. Nikaragva, Hondūras, Salvadoras, kur sparčiai auga evangelikų bažnyčia. Nikaragva gali tapti pirma šalimi, kurioje evangelikų skaičius pasieks pusę visų gyventojų. Čia vaizdai iš Hondūre vykusių prabudimo susirinkimų.

20 komentarų:

judas rašė...

tai,kad paziurejus video,cia ne jaunimo prabudimas,o jaunimo apsvaigimas ir griuvimas...:)

Anonimiškas rašė...

Žydams 11:3 Tikėjimu suvokiame, kad pasauliai buvo sutverti Dievo žodžiu, būtent iš neregimybės atsirado regima.

Ko gero, daugelis suvokia, kad fizinis pasaulis simbolizuoja dvasinį ir iš dvasinio atsiranda fizinis: iš gašlios minties — gašlus elgesys, iš noro pabandyti narkotikų — jų vartojimas ir pan. Ką galėtų simbolizuoti žmogaus kritimas? Ar tai, kad jis kritęs savo viduje? O rangymasis su kuo galėtų asocijuotis?

Jeremijo 48:26 Nugirdykite jį, nes jis didžiavosi prieš Viešpatį. Moabas voliosis savo vėmaluose ir taps pajuoka.

Dievas sako, kad tie, kurie Jo laukia pakils, o čia žmonės krinta.

Izaijo 40 30 Net jaunuoliai pavargsta ir pailsta, jauni vyrai krinta išsekę.
31 Bet tie, kurie laukia Viešpaties, įgaus naujų jėgų. Jie pakils ant sparnų kaip ereliai, bėgs ir nepavargs, eis ir nepails.

Pirmas mėgėjas griuvinėti berods buvo Balaamas - parsidavėlis, senojo testamento Judas Iskarijotas.

Skaičių 24 3 ir jis kalbėjo: „Kalba žmogus, Beoro sūnus Balaamas, kurio atvertos akys,
4 kuris girdi Dievo žodžius, mato Visagalio regėjimus ir krinta atvertomis akimis.

Psalmės 10 9 (aferistas) tūno pasislėpęs kaip liūtas tankynėje, vargšą kėsinasi sugauti; jis sugauna vargšą ir įtraukia į savo tinklą.
10 Pasilenkia, atsigula, vargšai KRINTA į jo galingus nagus.
11 Jis tarė savo širdyje: „Dievas pamiršo, Jis nusigręžė, nieko nematys“.

Jeremijo 48:26 Nugirdykite jį, nes jis didžiavosi prieš Viešpatį. Moabas voliosis savo vėmaluose ir taps pajuoka.

Psalmės 27:2 Kai nedorėliai – mano priešai ir piktieji – puola mane, norėdami suėsti, jie susvyruoja ir krinta.

Izaijo 40 30 Net jaunuoliai pavargsta ir pailsta, jauni vyrai krinta išsekę.
31 Bet tie, kurie laukia Viešpaties, įgaus naujų jėgų. Jie pakils ant sparnų kaip ereliai, bėgs ir nepavargs, eis ir nepails.

Jeremijo 6 11 Aš esu pilnas Viešpaties rūstybės, nebeįstengiu susilaikyti. Išliesiu ją ant vaikų gatvėje ir ant susirinkusių jaunuolių! Vyras ir žmona bus sugauti, pagyvenęs ir senas.
12 „Jų namai, laukai ir žmonos atiteks kitiems, nes Aš ištiesiu savo ranką prieš šalies gyventojus“, – sako Viešpats.
13 „Jie visi, nuo mažiausio iki didžiausio, pasidavė godumui, nuo pranašo iki kunigo jie visi elgiasi klastingai.
14 Jie gydo mano tautos žaizdas tik paviršutiniškai, sakydami: ‘Taika! Taika!’ Tačiau taikos nėra.
15 Jie turėtų gėdytis, nes elgėsi bjauriai, tačiau nei jie gėdijasi, nei parausta. Todėl jie kris tarp krintančių, sukniubs, kai juos aplankysiu“, – sako Viešpats.
16 Taip sako Viešpats: „Eikite į kelius ir ieškokite senovinių takų; suradę gerą kelią, juo eikite. Taip rasite atilsį savo sieloms. Bet jie atsakė: ‘Neisime!’
17 Aš pastačiau jiems sargų, sakydamas: ‘Klausykite trimito garso’. Bet jie atsakė: ‘Nesiklausysime!’

Jeremijo 25:34 Kaimenės vedliai ir ganytojai, šaukite ir voliokitės pelenuose! Atėjo metas skersti ir išsklaidyti jus, jūs krisite kaip gražūs indai.

Jeremijo 50:30 Jo jaunuoliai kris aikštėse ir visi jo kariai bus sunaikinti tą dieną, – sako Viešpats. –
Ozėjo 4:5 Todėl tu krisi dienos metu, ir pranašai kris su tavimi kaip naktį, ir Aš sunaikinsiu jūsų motiną.

II Petro 2:22 Jiems nutiko, kaip sako teisinga patarlė: „Šuo sugrįžta prie savo vėmalo“, ir: „Išmaudyta kiaulė vėl voliojasi purvyne“.

judas rašė...

"Hondūras - jaunimo išgriuvimas"

Linas rašė...

Jėzus, žinodamas, kad mokiniai dėl to murma, paklausė: “Jus tai piktina?
O kas būtų, jei pamatytumėte Žmogaus Sūnų, pakylantį ten, kur Jis buvo pirmiau?!

Linas rašė...

Ką galėtų reikšti kritimas? Ezechielis atsako: "Tai buvo Viešpaties šlovės pasirodymas. Pamatęs tai, kritau veidu žemėn ir išgirdau balsą".

Anonimiškas rašė...

Ojoj, kas koks prieštaravimas Šventosios Dvasios judėjimui Hondūre :) kas bus kai Šventoji Dvasia dar labiau pradės judėti Lietuvoje? :D
Na bet nieko nuostabaus - visada didžiausiems prabudimams labiausiai pagalius į kojas kaišiodavo ne pasaulis, o broliai :)
Pirmąją apaštalų bažnyčią taip pat labiausiai persekiojo senoji tradicinė bažnyčia :)

K.

judas rašė...

Nepainiokite Sv.Dvasios darba su kuno darbais. Gal rasite nors viena pavyzdi is N.Testamento,kur taip veike Sv.Dvasia,kaip kad cia,pateiktame video?
Ar pagal jus Sv .Dvasia dirba savarankiskai,ignoruodama zodi?

Olgerdas rašė...

Linai, kritimas ant veido yra garbinimas, o cia niekas nekrenta veidu zemen, jei dar nepastebejai. Aplamai pas charizmatus visada krentama ant nugaros. Kritimas ant nugaros Biblijoje visada yra Dievo teismas (prisimink kad ir Eli). O kodel, issiaiskink pats Biblijoje.

Linas rašė...

Odnako, kūnas turėtų būti stiprus, jei taip griauna. Na sakykim, parodysiu, tada kas - paskysit, parodyk, kad krenta va taip, ant to šono, o ne kitaip?
Žinoma, kad Šventoji Dvasia dirba kartu su Žodžiu, nes pasakyta - "kas tikės, tuos lydės ženklai - jie kalbės kitomis kalbomis, dės rankas ant ligonių" ir t.t. Apverskim - ar taip darote ir klausote Žodžio, Judai ir Olgerdai?
O dėl kritimų, tai krenta įvairiai, parinksma video, jei jau taip svarbu ing kurią pusę krenta:)

Olgerdas rašė...

Ne pusese esme, Linai. Ok, galiu pamineti dar viena dalyka. Garbinti Dieva zmogus nusprendzia pats, niekas jo nevercia, neikalbineja ir tt. Pats esu nekart atsiklaupes ir kitokiu budu isreiskes garbinima. O va tai kas rodoma tokiuose video, yra mazu maziausiai manipuliacija. Negalima atmesti ir to, kad tam tikra jega sumeto zmones kaip javu pedus. Taigi, jei daleist kad taip garbinama tai tame nera jokio savanoriskumo. Plius tenka matyti kaip zmones buna guli nepadoriose pozose, ypac jei moterys su mini sijonais (tiems kas priekyje kartais nera kur akiu deti).

(Jeremijo 13:25-26 Tai yra tau kritęs burtas ir tavo dalis nuo manęs, – sako Viešpats, – kadangi pamiršai mane ir pasitikėjai melu,
tai Aš užversiu tavo sijoną tau ant veido, kad pasirodytų tavo gėda.)
(Išėjimo 20:26 Taip pat nelipk laiptais prie mano aukuro, kad nebūtų atidengtas tavo nuogumas”.)

Man tai atrodo, kad garbinimas neturi atrodyti kaip betvarke ir nepadoriai. Niekur Biblijoje nerasime taip atrodancio garbinimo. Taigi nelieka nieko kito kaip atmesti tai kaip garbinima. Jei ir galima butu daleisti Dievo veikima tame, tai labiau galima butu tai ivardinti kaip Dievo teisma.

Linas rašė...

Suprantu tave Olgerdai, kad tau moterų sijonai pirmoj vietoj, vyras esi:) kodėl neparašius kad čia psichiniai ligoniai? Pirma čia tik santrauka susirinkimo - garbinimas, malda, žodis, tada vėl malda. Nufilmuota paskutinė dalis.Nematau tame nieko nepadoraus. Jei Dievas paliečia žmogų, tai ar jis gali susilaikyt? Kiekvieną kartą, kai pasirodydavo Viešpaties šlovė arba būdavo apreiškiamas Jėzaus vardas, žmonės krisdavo.

judas rašė...

Kunas stiprus,Linai,stiprus. Dievas tai mate ir apribojo jo gyvenima iki 120m.(Pr.6:3),be to kunui nera nieko ko jis negaletu pasiekti... (Pr.11:6).Kunas turi ir savo darbus:Gal.5:19 Kūno darbai aiškūs-tai paleistuvavimas, ištvirkavimas, netyrumas, gašlavimas,20 stabmeldystė, BURTININKAVIMAS, priešiškumai, nesantaikos, pavyduliavimai, piktumai, vaidai, nesutarimai, susiskaldymai, 21 pavydai, žmogžudystės, girtavimai, orgijos ir panašūs dalykai...

judas rašė...

na,jei Dievas paliecia zmogu,jis,jei yra dar neatgailaves nusidejelis-tai atgailaus ir atsivers i Viespati,...jei Dievas paliecia mieganti krikscioni ,tas pabus ir veiks be jokiu kritimu ir pasispardymu kojomis.N.T. kazkaip tai nematau jokiu kritimu su pasispardymais.

Linas rašė...

Judai, tu teisus. kritimas ar nekritimas nėra kokybės ženklas. Malda yra malda. kai kurie žmonės išties persistengia, ieškodami kažko, nueina į kūniškumą. Tačiau jei tokiu būdu Dievas paliečia ir žmogus atgailauja ir jo visa siela perkratoma, kodėl reikėtų tam prieštarauti. Suprantu, kad kai kam atrodo neskaniai, tačiau jau ST yra pavyzdžių, kaip žmonės elgdavosi, kai Viešpaties dvasia nužengdavo, ką čia apie NT bekalbėti. Va Olgerdas piktinasi pozomis ir moterų sijonais, tačiau prisiminkim Saulių, kai Viešpaties Dvasia nužengė - jis visą dieną gulėjo pranašaudamas ir ne bet kaip, o išsirengęs. Mes pažįstame Dievo veikimą tik per kruopą, ir norime, kad Jis veiktų tik taip, kaip mums priimtina, tačiau nelabai apribosi.

judas rašė...

Skaitykit daugiau N.T. ir ten matykit Dievo veikima.Ap.darbuose yra aprasomi Sv.Dvasios gavimo pavyzdziai ir ju reiskiniai ,ir nei viename aprasytame atvejyje nera nieko panasaus i tai,ka matome siandiena,taip tariamuose prabudimuose...

Linas rašė...

O cia ir nėra Dvasios gavimo pavyzdziai.Cia malda ir Dvasios veikimas.

judas rašė...

Tai kaip cia dabar gaunasi?Atejo Dvasia,pavarte jaunimeli ir isejo?Ir nei vienas nieko negavo,apart emocinio soko?

Linas rašė...

Judai, nei tu ten buvai, nei aš, tai kam daryti išvadas? Nuvažiuotum, apklaustum, o paskui jau sakytum - apsvaigimas. Gerai, perverskim - Lietuvoj neateina, neišvarto, jokio emocinio šoko. Ir ką? Tai jau čia viskas gerai? Jei gerai, tai kodėl bažnyčia neauga?

JUDAI rašė...

O tu Linai,klausk Dievo:Kodel neauga baznycia,Dieve,kodel?

Arunas rašė...

O, Linai, Lietuvoje irgi vyksta tokių spektaklių :)