ketvirtadienis, vasario 17, 2011

Tėvų tikėjimas pribloškė Vokietijos policininkus

Po pusmečio dešimtmečio Mirko Šliterio tėvai, pagaliau papasakojo, kaip jie gyveno, kol jų sūnus buvo dingęs ir niekas nežinojo, kur jis yra. Sekmininkų bažnyčią lankantys tėvai tikėjo, laukė, meldėsi... Kasdien ant stalo dėdavo iškeptą pyragą, kad sutiktų sūnų, kai jis sugrįš...
Rugsėjo 3 dieną Mirko negrįžo namo. Ši diena visiškai pervertė tėvų gyvenimą.Tėvai stengėsi neišeiti iš namų, kad nepraleistų skambučio – laukė.Iš pradžių galvojo, kad pagrobėjai reikalaus pinigų.
Sandra Šliter, jos vyras ir vaikai priklauso Krefeldo sekmininkų bažnyčiai.Jie tvirtina, tik tikėjimas padėjo jiems išgyventi šį baisų laiką.Laukimo dienos virto savaitėmis ir mėnesiais. Kas vakarą jų namuose susirinkdavo draugai ir pažįstami. „Mes meldėmės ne tik už jį, bet ir už žmones, kurie prisidėjo prie jo dingimo“,- pasakojo tėvai. Per tą laiką jie gavo daugybę laiškų, skambučių – žmonės palaikė juos. Sakykim, parašė senukas iš vietinių senelių namų, jį dabar lanko Šliterių šeima, užsimezgė draugystė.“Dievas palaiko mus, ir mes norime palaikyti kitus žmones, mes pasakojame jiems apie viltį Kristuje“,- pasakojo tėvai.
Mirko ieškojo daugiau kaip tūkstantis policininkų,  65 tyrėjai. Bet netgi prie žiaurumų pripratę policininkai buvo sukrėsti tėvų tikėjimo ir laikysenos. „To mes dar nematėme, sakė vietinis policijos viršininkas, ne mes, o jie mus palaikė ir įkvėpdavo tikėjimo“. Jis prisimena, kaip prieš Kalėdas Sandra ir jos vaikai Aleksandras (13), Julija (12) ir Judita (9), atėjo pas juos į policiją ir policininkams atnešė saldumynų. „Kai kurie mano kolegos išėjo, nes jų akyse buvo ašaros“,- sakė policijos viršininkas.
Policija padarė viską, ką galėjo – sausio pabaigoje paaiškėjo, kad Mirko nužudė Olafas F. iš gretimo miesto, pats trijų vaikų tėvas.Jis dviračiu grįžtantį iš mokyklos Mirko įsitempė į savo automobilį ir nužudė nusivežęs į mišką. Kaip pareiškė nusikaltėlis, jis tokiu būdu norėjo „atsipalaiduoti“, „pabėgti nuo streso darbe“.
 Tik dabar buvo rastas Mirko kūnas. Policija tikrina ar vyras nepadarė dar kokių seksualinių nusikaltimų.
Berniuko mama sako:“Mūsų šeima tiki, kad yra tas, kuris priėmė ant savęs mūsų stresą ir mūsų naštas, tai – Jėzus Kristus“. Krefeldo sekmininkų bažnyčia toliau tęsia maldas už šią šeimą, už bendraklasius ir už nusikaltėlį.
Mirko laidotuvės vyko siaurame šeimos rate.

Komentarų nėra: