trečiadienis, vasario 23, 2011

Airijoje katalikų hierarchai pedofilų aukoms plovė kojas

.
Praeitą sekmadienį Dubline arkivyskupas Diarmundas Martinas ir Bostono kardinolas Šonas O'Melli, Vatikano pasiųstas tirti kunigų - pedofilų skandalo, Romos katalikų bažnyčios vardu viešai atgailavo, pripažino Katalikų bažnyčios hierarchų kaltę,  ir kaip atgailos ženklas - nuplovė kojas 8 kunigų aukoms, praneša Reuters.
Mišių pradžioje abu hierarchai atsiklaupė prieš altorių, po to pakvietė kunigų - pedofilų aukas -  penkias moteris ir tris vyrus ir atsiklaupę nuplovė jiems kojas.
Arkivyskupas Diarmundas Martinas tikinčiųjų paprašė atleidimo už tai, kad Katalikų bažnyčios hierarchai taip pat buvo prisidėję prie nusikaltimų, kuriuos vykdė pedofilai, ir sakė, kad "Dublino vyskupija jau niekada nebebus tokia, kokia buvo".
Žingsnis, žinoma, gražus, tačiau Airijoje pedofilų su sutanomis aukų yra tiek, kad hierarchams turbūt ir gyvenimo nebeužtektų...Reikia priminti, Airijoje pedofilijos mastai Katalikų bažnyčios kunigų gretose tiesiog milžiniški ir net sunkiai suvokiami protu - 2009 m. speciali Airijos komisija paskelbė, kad daugiau kaip 800 katalikų kunigų, vienuolių vyrų ir moterų atliko seksualines patyčias vaikų atžvilgiu įvairiose vaikų įstaigose Airijoje. Iš jų daugiau kaip 500 žmonių, kurie pripažinti kalti, toliau tarnauja katalikų šventikais, paskutiniais metais į komisiją kreipėsi  10 000 aukų. O bendras aukų skaičius, specialistų nuomone, gali siekti net 150 000.
Po pusės metų Airijos katalikų bažnyčia paskelbė savo ataskaita, pagal kurią tik 46 tarnautojams iškelti kaltinimai. Šiame dokumente kalbama, kad Katalikų bažnyčia tiesiog saugojo savo reputaciją...

Komentarų nėra: