trečiadienis, vasario 09, 2011

Pranciškonai ne už abstinenciją, bet alaus reklamuoti nenori

Lietuvoje pranciškonai susirūpino, kad aludariai išdrįso naudotis jų įvaizdžiu. Beje, nieko keisto, nes pranciškonai nuo seno Lietuvoje valdė bravorus ir spirito varyklas, Europoje garsūs pranciškonų vienuolynai, kur ir dabar verdamas ypač stiprus alus.
Tačiau Lietuvos vyrų vienuolijų vyresniųjų ir Lietuvos moterų vienuolijų vyresniųjų konferencijos vasario 9 d. išplatino vienuolijų bendrą viešą pareiškimą adresuotą UAB „Švyturys - Utenos alus“ valdybos tarybai, Lietuvos vyskupų konferencijai, Lietuvos nacionalinei reklamos asociacijai, Nacionalinei tabako ir alkoholio kontrolės tarnybai dėl vienuolių įvaizdžio naudojimo alaus reklamai, praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba:
„Mes, Lietuvos vyrų vienuolijų vyresniųjų ir Lietuvos moterų vienuolijų vyresniųjų konferencijų atstovai esame sunerimę, jaučiamės įžeisti ir paniekinti, kai Jūsų vadovaujama bendrovė UAB „Švyturys - Utenos alus“ savo reklamai pasirinko vienuolių pranciškonų įvaizdį, kuris reklamuoja jūsų pardavinėjama alų. Šitaip yra menkinamas ir iškreipiamas vienuolio įvaizdis Lietuvoje.
Atsižvelgdami į alkoholizmo problemą Lietuvoje, prisimenant vyskupą Motiejų Valančių, kuris kovojo ne tik su Lietuvos nutautinimu, bet ir už blaivybę, mes aiškiai pasisakome už blaivios ir sveikos tautos ugdymą. Nesame už tai, kad visi žmonės taptų abstinentai, tačiau siekis, alkoholio pardavimus didinti bet kokia kaina, yra amoralus ir nusikalstamas...Vienuolių naudojimas rinkodaros triukams yra nesąžiningas ir nepriimtinas“, - sakoma vienuolių pareiškime.
UAB „Švyturys – Utenos alus“ vasario 9 d. paprašė Lietuvos vyrų vienuolijų vyresniųjų ir Lietuvos moterų vienuolijų vyresniųjų konferencijų priimti nuoširdų kompanijos atsiprašymą ir pranešė, jog nusprendė „nedelsdami – nuo šiandien - nutraukti šią reklamą“, kuri pasirodė nepriimtina.Dabar belieka pranciškonams kreiptis į brolius Europoje, kad šie uždarytų savo alaus bravorus. Tik, bėda, broliai gali ir nepaklausyti.   

2 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...

Esu abstinentas. Alkoholis turi ir naudingų medžiagų, bet kenksmingų daug daugiau. Jei norime protingos ir sveikos visuomenės, turime kovoti už blaivybę.

Linas rašė...

Ir aš:) Sutinku visiškai su tavim