ketvirtadienis, spalio 21, 2010

Vienuolyne stačiatikių vaikams pavyzdžiu rodė... vachabitus

Kuo gali baigtis prisirišimas prie tradicijos ir pasinėrimas į atsiskyrėlių gretas, demonstuoja įvykiai Vladimiro Sviato - Bogoliubsko vienuolyne, kur kilo skandalas, kai parodymus ėmė duoti vaikai, pabėgę iš vienuolyno  - jie buvo vienuolių moterų mušami, marinami badu, per naktis reikėdavo kalbėti maldas. Vienai mergaitei sužalotas stuburas, ant visų vaikų kūnų - diržo žymės ir mėlynės. O dėl religinio mokymo, tai stačiatikiams vaikams pavyzdžiu buvo statomi vachabitai ir rodomi filmai apie čečėnus islamistus, praneša "Известия".
Stačiatikių bažnyčios atstovas Vitalijus Risevas portalui "Интерфакс-Религия" papasakojo, kas su vaikais buvo daroma vienuolyne. "12 dienų uždaryti, pirmos trys dienos išvis be vandens, badavimas, patalpa nešildoma",- apie siaubingas bausmes pasakojo  Vitalijus Risevas, pridūręs, kad ir nenusikaltusios mergaitės pasnikavo kiaurus metus, mat du kartus per savaitę eidavo priimti komunijos, todėl sakramentui turėjo ruoštis. Be to, jo teigimu, mergaitės buvo žadinamos melstis, todėl visada norėjo miego. 
"Paskutiniu metu jiems pavyzdžiu tapo vachabitai, esą tai artimi žmonės, nes irgi grumiasi prieš pasaulinį sionizmą, jiems rodomi filmai apie čečėnų banditus",- pasakojo detales piktindamasis Vitalijus Risevas.
Šventiko teigimu, 8 mergaitės vis dar yra Vladimiro Sviato - Bogoliubsko vienuolyne be išsilavinimo, dokumentų. Vienuolynas kaltinimus atmeta.

Komentarų nėra: