šeštadienis, spalio 30, 2010

Režisierius pradeda asmeninį kryžiaus žygį

Vokiečių režisierius Vimas Vendersas, Europos kino akademijos prezidentas, nesutinkantis susitaikyti su pedofilijos problema Katalikų bažnyčioje pradeda asmeninį kryžiaus žygi prieš pedofilija kunigų tarpe.
Režisierius Vimas Vendersas ruošiasi sukurti filmą apie žmones prievartautus katalikų kunigų. Paskelbęs apie savo planus, režisierius apkaltino Benediktą XVI tuo, kad bažnyčia toliau dangsto pedofilus kunigus. "Katalikų bažnyčia kaip vieningas institutas, valdomas popiežiaus, tęsia faktų nutylėjimą. Bažnyčios tarnautojai per ilgai darė tai, apie ką geriau tylėti, bet prievatrautojai nusipelno bausmės". Režisieriaus nuomone, Katalikų bažnyčia toliau gina pedofilus kunigus užuot grūmusis su jais. Todėl, jo nuomone, Katalikų bažnyčia pasitikėti negalima.
Režisieriaus V.Venderso pareiškimas yra dalis vokiečių programos "Talking Helps!" - Pasmerkimas padeda. Jos tikslas - žmonėms atnešti idėją, kad reikia rimtai reformuoti Katalikų bažnyčią, o ne tylėti. "jeigu jūs toliau tylėsite, blogis nugalės",- sako režisierius.
Pagal CNL

Komentarų nėra: