šeštadienis, spalio 09, 2010

Dubline ėmė burtis evangeliška lietuvių bendruomenė

 Krikščionių bendrijos „Tikėjimo žodis" vyr. pastoriaus Giedriaus Saulyčio iniciatyva Airijos sostinėje Dubline ėmė burtis evangeliška lietuvių bendruomenė. Pirmas susirinkimas įvyko spalio 3 dieną Grace Bible Fellowship bažnyčioje.
Taip savo įspūdžius iš Dublino aprašo pastorius Giedrius Saulytis:
"Grace Bible Fellowship bažnyčią sekmadienį atvykau šiek tiek anksčiau, tad turėjau progos pasišnekėti su pastoriumi bei keliais vyresniaisiais. Patyriau, kad jiems rūpi mūsų bendruomenės teologinės pozicijos. Viena, kai toje (baptistų) bažnyčioje turėjome keletą tarnavimų, kita - kai norime joje pastoviai rinktis. Mano pasakojimo jie klausė atidžiai, didžiausią įspūdį, kaip man pasirodė, paliko tai, kad mano disertacijos vadovas yra Derekas Tidballas - viena iškiliausių britų evangelikų figūrų. Gavau pakvietimą sudalyvauti trečiadienį pastorių maldoje - be mūsų ir airių toje bažnyčioje renkasi dar rumunai ir rusai.

 Pats susirinkimas praėjo pakiliai ir sykiu šiltai - be pompos, be garsių lozungų, bet su aiškiu Dvasios liudijimu - šios bažnyčios gimimas yra Viešpaties valia. Susirinko apie 20-30 žmonių. Smagu buvo sužinoti, kad net dvi šeimos apsilankė, išgirdusios apie mus per internete patalpintus mano pamokslus. Viena šeima atvažiavo net iš Airijos vidurio. Džiaugiausi matydamas, kad broliai, nesimatę vienas su kitu daugelį metų, susitiko būtent bažnyčioje. Vienas net aiktelėjo, pamatęs kitą - tokia didelė staigmena tai buvo. Pamokslą pavadinau: „Bažnyčia kaip gyvenimo būdas". Jo konspektą pakoregavęs, atsiųsiu į Ganytojui. Beje, pamokslas buvo įrašytas, jei įrašas pavyko, pabandysime jį įkelti į mūsų internetinę svetainę. Susirinkimo pabaigoje pakviečiau melstis visus susikibinus už rankų. Mikrofonas ėjo iš vieno pas kitą - ir nuoširdžios maldos, kaip malonus smilkalų kvapas šventykloje, kilo Viešpaties akivaizdon. Jis tikrai girdi šias maldas ir į jas atsakys".
Plačiau btz.lt

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tai ten kataliku evangeliku baznycia, tokia kaip tikejimo zodis?

Linas rašė...

Mano galva, katalikų ir evangelikų bendruomenės skiriasi iš esmės. Katalikai pasitiki tradicija, turi kultą su pastatais ir visa kita atributika, evangelikai - pagrinde Dievo žodžiu.
Kokia bendruomenė ten susiformuos, praneš vėliau. Sakoma, kad bus evangeliška

Anonimiškas rašė...

Tai tikejimo žodis ir katalikai beveik nesiskiria.

Linas rašė...

tai ir valio, ar čia blogai?

Anonimiškas rašė...

O gal galima Linai i komentarus atsakinet be sarkazmo ir isankstinio nusistatymo? Aciu

Linas rašė...

Galima ir stengiuosiuosi. Bet nematau nei sarkazmo nei nusistatymo, jei kažkam atrodo, kad tz ir katalikai nesiskiria, tai ir sakau - valio, vadinasi, jokio skirtumo jam kurią bendruomenę lankyt. Geriau siūlau pasidžiaugti, kad kažkas kažką kuria, žmonių santykiai bet kurioj bendruomenėj juk aukso vertės susvetimėjusiam pasaulyje.