šeštadienis, spalio 16, 2010

Islamo maištas Rusijos armijoje


Permėje, karinėje dalyje Nr. 40383, suliepsnojo islamiškas maištas. 120 kareivių iš Šiaurės Kaukazo atsisakė paklusti karininkams. Dalies vadas pulkininkas Dmitrijus Kuznecovas net buvo privestas kreiptis į musulmonų vietos tarybą.
Pulkininkas Dmitrijus Kuznecovas teigia, kad dalyje, kur yra 500 kareivių, dagestaniečiai, čečėnai, kabardinai suformavo "kovos būrius", stengėsi įvesti savo tvarką ir ėmė užsiiminėti reketu, mušimu ir versdavo rusus už juos atlikti visus priklausančius darbus.
Iškelta 14 baudžiamųjų bylų.
Tai ne pirmas atvejis rusų armijoje, kai kaukaziečiai musulmonai, laikantys save aukščiau kitų "netikėlių", ką juos moko islamas, terorizuoja kartu tarnaujančius rusų tautybės kareivius ir įveda kriminalinę tvarką kariuomenės daliniuose. 

Susidūrimai, kuriuose dominuoja etninė ir religinė tematika, rusų armijoje vis daugėja. 2009 metais 6 kaukaziečiai laivyne nuteisti, nes iš 15 kareivių kūnų, juos suguldę, sudarė žodį "KAVKAZ". Jie ne kartą mūsė ir plėšė likusius kareivius.
2010 metais tankų dalinyje vyko masinės muštynės, kurias sukėlė dagestaniečiai. O Altaiske apie 200 žmonių sumušė 44 naujokus, atvykusius iš Dagestano ir t.t.
Rusų armija garsėja didele prievarta, gausiomis karių, nepakėlusių pasityčiojimo, savižudybėmis.Kiekviename dalinyje, kur kaukaziečių skaičius pasiekia žymią dalį, rusams tarnauti tampa sunkiai pakeliama.
Nuotraukoje - kaukaziečių linksmybės - ant rusų karių  galvų užrašas "Dagestan", o šalia įsitaisęs kaukazietis rodo ženklą, kurį paprastai naudoja islamo ekstremistai Kaukaze, kuris reiškia musulmonų pranašumą.

Komentarų nėra: