pirmadienis, spalio 18, 2010

"Evangelijos dienos" 2010 - didžiausias evangelizacinis renginys

Sekmadienį Vilniaus "Siemens" arenoje baigėsi šventė "Evangelijos dienos" 2010 su evangelistu Deividu Hatavėjumi.
Be jokios abejonės tai buvo didžiausias visų laikų evangelizacinis renginys Lietuvos istorijoje. Nors šventė turėjo nemažai priešininkų, beje, iš pačių evangelinių krikščionių, kai kurios bendruomenės atsisakė dalyvauti arba skleidė ypač nepalankią informaciją apie ją, šventė įvyko - kartu Dievą šlovimo per 90 įvairių bendruomenių žmonių, kurie sugebėjo perlipti tarkonfesinius barjerus. Be oficialiai renginyje dalyvavusių bendruomenių (baptistų, sekmininkų, metodistų, liuteronų, nepriklausomų bažnyčių, reformatų) į šventę kartu pabūti atvyko ir atskiri katalikų, adventistų, kitų bendruomenių žmones.
Tik pagirti galima šlovinimą vedusias komandas iš Kauno krikščionių bažnyčios ir Klaipėdos evangelijos bažnyčios grupę "Misija".
Šventės pabaigoje Lietuvos pastoriai bendra malda palaimino garbaus amžiaus evangelistą Deividą Hatavėjų, padovanojo jam maldą, užrašytą ant lietuviško ąžuolo, o vaikų tarnavimas padovanojo jam didžiulį audinį, ant kurio vaikai sudėjo savo rankų atspaudus.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

isties, renginys buvo superinis, dziugu kai zmones susirenka is visu Lietuvos miestu ir isgirsta Dievo zodi:)Ir nesvarbu ar tu tikintis ar netikintis, ir is kokios baznycios. Tokia svente Lietuvai tai didele dovana.

Anonimiškas rašė...

O jeigu už kelione reiketu susimoketi, tai kiek tada susirinktu?

Zita rašė...

O jei išgelbėjimas būtų mokamas, kiek išsigelbėtų?

Anonimiškas rašė...

Dalis autobuso keleiviu išskubejo pas gimines, dalis nuejo i vishy parka, dalis po Oza, tik mažiau kaip puse musu autobuso žmoniu dalyvavo iki galo. O sestadienio pabaiga man nepatiko.O išgydymo seansas daugeliui sukele itarimu. Tiek žmoniu masiškai pasveiko.

Linas rašė...

Anonimui paskysiu, kad girdėta dainelė, ir kad meluoti gėda. Anonimiškai meluoti dar labiau gėda. Galima rasti subtilesnių būdų pasakyti, kad aš esu prieš tokius renginius.

Anonimiškas rašė...

O tai kas bendro tarp krikšcionybes ir gatviu šokio? Sekmadieni nebuvau, o sestadienio kauno baznycios slovinimas man patiko. Labai derejo smuikas ir fleita. Ir giesmes gražios. As pats esu tikintis. Tokie renginiai reikalingi, bet reikia viska idealiai suderinti.

Inga rašė...

Zita, jei issigelbejimas butu mokamas, tai manau, kad mazai kas issigelbetu, nes juk musu tautai kiti dalykai svarbiau, taciau aciu Dievui, isgelbejimas ateina per Jo malone:)))as nemanau, kad daug zmoniu, kurie atvyko jiems uzsakytais autobusais, issilakste, nes jei tai butu buve, tai arenoje nebutu tiek buve zmoniu, o ju buvo 7tukstanciai tai tikrai...Tad, sitas teiginys - atmetamas...Del isgydymu, tai ne pamokslininkas gyde, o Dievas. Suprantama, kad lietuviams tai kelia itarimus, nes jie nelabai yra mate tokiu dalyku,ir savo ribotose paziurose kelia itarimus sau, kitose salyse tai vyksta daug daugiau ir kodel negali isgyti? zmones patiki ir isgyja:) man tai suprantama, nes maciau tai ne viena karta.

Zita rašė...

Aha, nemokamai gavome - nemokamai ir dalinkime. O jei kas gali padaryti geriau, lai daro - lai derina idealiai :)

Anonimiškas rašė...

as dalyvavau tam rengini ir galiu paliudyt kad tikrai sveikata pagerejo .man anksciau buvo sinusitas pulingas skaudejo galva o kai nuos irdziai meldziausi Jezui ir pasitikejau juo ir nebeskauda galvos iki dabar. as zinau kad is tiesu Dievas yra..tuo isitikinau kai itikejau ir gaudavau atsakymus i maldas.anksciau pati buvau pesimiste bet is tiesu tie kurie itikes i Jezu kad numire uz musu kaltes ir prisikele gaus amzina gyvenima (t.y bus prikelti is mirusiu ir gyvens dangaus karalystei be teismo) o tie kas netiki jau automatiskai yra setono rankose kaip marionetes..jusu vallia rinktis