trečiadienis, spalio 20, 2010

Gal kam reikia bažnyčios?


Didžiules bažnyčias statanti katalikų bažnyčia Lietuvoje ėmė patirti sunkmečio rezultatus. „Šiaulių kraštas“ pranešė, kad Ventos (Akmenės r.) bažnyčia, nepajėgianti atsiskaityti su statybininkais už atliktus darbus, paprašė savivaldybės skirti lėšų, nes už skolas gali būti išvaržyta. Ventos bažnyčios statytojai negrąžina daugiau kaip 200 tūkstančių litų UAB „Akmeresta“ už atliktus statybos darbus. Bendrovė, pasak jos vadovų, tikėjo, kad tokia garbinga institucija, kaip bažnyčia, įvykdys įsipareigojimus. Galiausiai negrąžinama skola tapo nepakeliama. „Akmeresta“ tapo skolinga tiekėjams, iš kurių užsakinėjo medžiagas bažnyčios statybai. Darbuotojams vėlavo atlyginimai. Bendrovės administracija dėl skolos kreipėsi į teismą.
Šiaulių apygardos teismas įpareigojo Ventos bažnyčią grąžinti skolą ir parapijos turtui skyrė laikinąsias apsaugos priemones — kad pardavus turtą būtų surinkta pinigų skolai grąžinti. Skola negrąžinama. „Akmerestos“ bendrovė privalo kreiptis į antstolius, kad būtų priverstinai išieškota skola. Antstoliams įstatymas leidžia iš varžytinių pardavinėti parapijos nekilnojamąjį turtą.
Kaip paprastai būna tokiasi atvejais, bažnyčios statybas finansuoti paprašė Akmenės savivaldybės. Pinigai iš rajono biudžeto jau anksčiau ne kartą plaukė į tos bažnyčios sąskaitą.
Reikia paminėti, kad Katalikų bažnyčia Lietuvoje yra viena iš didžiausių nekilnojamojo turto valdytojų. Dalį savo turto ji naudoja komerciniams tikslams.

Komentarų nėra: