antradienis, birželio 19, 2012

Popiežius stebėjosi... kad neveikia sakramentai



Dubline baigėsi 50  tarptautinis eucharistijos kongresas. Šalia visų kitų dalykų įdomu tai, kad popiežius stebėjosi, kad kažkodėl neveikia sakramentai ir tai, kad į kongresą buvo galima patekti tik kaip į futbolo varžybas – nusipirkus bilietą į stadioną.  „Jie išnaudojo žmones ir pakirto Bažnyčios žinios patikimumą“, - sakė Bendiktas XVI Dubline, kalbėdamas apie pedofilijos skandalą Airijos katalikų bažnyčioje. Airiją pastaraisiais metais sukrėtė valstybės tyrimai dėl kunigų pedofilų vykdyto vaikų seksualinio išnaudojimo ir Bažnyčios hierarchų bandymų nuslėpti nusikaltimus.
Be to, jis stebėjosi, kad sakramentai, kuriais taip didžiuojasi katalikybė,  niekaip nesukliudė kunigų piktadarystėms. „Kaip turime paaiškinti faktą, kad žmonės, kurie reguliariai priimdavo Viešpaties kūną ir išpažindavo savo nuodėmes atgailos sakramentu, taip nusikalto?“ - klausė Bendiktas XVI.
Organizatorių teigimu, kasdien kongresą aplankydavo apie 20 000 žmonių, o uždarymo renginio bilietai stadione buvo beveik visi išpirkti, vyko 160 simpoziumų, seminarų, koncertų, pasisakė 223 ekspertai, praneša  Седмица.ru.

2 komentarai:

Zita rašė...

Aš tai manau, kad paplotėliams modifikuotus miltus panaudojo. Žinai gi visur dabar taip daro. O šiuo atveju žaliavos, matyt, turi didelę reikšmę - va ir nesuveikė. Turėtu ištirti šitą reikalą ir nubausti kepėjus, kurie tiek bėdų pridarė.
O gal tekstą užkalbėjimo pakeitus, dar ir neblogai gautusi...:))))

Linas rašė...

ja ja gali visko būt.