trečiadienis, birželio 13, 2012

Apie Baltijos šalių jaunimo festivalį skaičiais


Rygoje surengtas Baltijos šalių jaunimo festivalis – vienas didžiausių kada nors šiose šalyse vykusių muzikos renginių, kuriame buvo skelbiama tikėjimo žinia.
Dviejuose festivalio renginiuose Rygos arenoje dalyvavo beveik 20 000 jaunų žmonių, atvykusių net iš 12 šalių.
Baltijos šalių jaunimo festivalio renginiai buvo nemokami ir visos vietos Rygos arenoje buvo rezervuotos iš anksto. Per 8000 Festivalio dalyvių atvyko į Rygą organizuotomis grupėmis iš Latvijos, Lietuvos ir Estijos daugiau kaip 200 autobusų.
Apie 9 000 sėdimų vietų buvo rezervuota individualiems Festivalio internetinės svetainės lankytojams, kurių paraiškų sulaukta net iš 12 skirtingų šalių. Abiejuose Festivalio renginiuose apsilankė per 19 00 žmonių.  Festivalį surengė Baltijos šalių bažnyčios, bendradarbiaudamos su Billy Grahamo evangelistine asociacija (BGEA) iš JAV.
 Rengiant Festivalį dalyvavo daugiau kaip 300 Latvijos, Lietuvos ir Estijos krikščioniškų bendruomenių. Festivalio dalyviams žodį tarė Latvijos krikščioniškų denominacijų vadovai: Janis Vanags, Latvijos evangelikų liuteronų bažnyčios arkivyskupas, arkivyskupas–metropolitas Zbigņevs Stankevičs (Romos katalikų bažnyčia) ir Latvijos baptistų bendruomenių sąjungos vyskupas Pēteris Sproģis. Į Festivalio paruošiamuosius darbus buvo įsijungę per 1200 jaunimo savanorių iš skirtingų Latvijos bažnyčių.

Komentarų nėra: