šeštadienis, birželio 09, 2012

Australija - reformatoriaus atsikratė tyliai



Šventojo Sosto Spaudos biuras paskelbė, kad Romos katalikų bažnyčios arkivyskupas Kanberoje ir Goulburn Patrickas Paueras atleistas iš vyskupų tarnystės, kurią jis atliko nuo 1986 m., praneša  Catholic World News.
Vyskupas Patrickas Paueras atstatydintas penkeriais metais anksčiau negu paprastai vyskupai išeina į pensiją – nesulaukęs 75 metų. Jis išleistas po to, kai pernai perspėjo, kad jis pats atsistatydins, nes nepatenkintas  Romos Katalikų Bažnyčios esama padėtimi.
Vyskupas Patrickas Paueras 2010 m., ragino "su visa jėga sistemingai reformuoti" Katalikų bažnyčia, peržiūrėti "autoritarinį bažnyčios pobūdį, privalomą celibatą, moterų tarnavimo klausimus ir mokymą apie seksualumą visais aspektais." Prelatas taip pat paragino atvirą diskusiją dėl moterų įšventinimo į kunigystę tema. Tada jis pareiškė, kad gali pats palikti bažnyčią, nes "nusivylimas", kurį jis jaučia, yra per didelis, atsižvelgiant į dabartines tendencijas dėl sustabarėjusių doktrinų ir reformų nebuvimo. Vyskupas teigė, kad dabartinė vadovybė Katalikų Bažnyčioje pasitraukė iš reformų kelio, kurias pradėjo II Vatikano susirinkimas. Vyskupas tiesiogiai neminėjo dabartinį popiežių Benediktą XVI , tačiau akivaizdu, kad kritika, išsakyta jo, yra Josepho Ratzingerio bažnytinės politikos kurso kritika.

Komentarų nėra: