penktadienis, birželio 29, 2012

Popiežius:"Žmonės išeina ne dėl doktrinų"


Popiežius nepripažįsta, kad katalikai išeina iš katalikybės dėl doktrininių klausimų. Jis teigia, kad katalikai išeina, nes jiems trūksta pasišventimo, džiaugsmo, bendrumo parapijose. „Jie išeina ne dėl doktrininių dalykų, o dėl gyvenimiškų, ne dėl dogmatinių, ne dėl teologinių“,- sakė jis Kolumbijos kunigams Vatikane.
 Tai jis turėjo aiškinti, nes Pietų Amerikoje, kuri buvo visiškai katalikiška,  vyksta galingas Šventosios Dvasios judėjimas ir kasdien prie sekmininkų ir evangelinių bažnyčių prisijungia tūkstančiai. Kai kuriose šalyse evangelikų yra jau vos ne pusė visų gyventojų, tarp jų minimos Argentina, Gvatemala, Kolumbija, Ekvadoras. Brazilijoje sekmininkai jau sudaro 18 procentų gyventojų.
Popiežius teigė, kad „sekmininkų ir evangelinių bažnyčių negalima ignoruoti ir neįvertinti“.
Popiežius patarė, kaip kovoti su šiuo reiškiniu – katalikiškų doktrinų tvirtinimas mokyklose ir universitetuose, būti labiau draugiškiems parapijose ir pagerinti pamokslus...
Beje, neseniai Popiežiaus krikščionių vienybės tarybos viršininkas Kurtas Kochas pareiškė, kad mato sekmininkus svarbiausiais ekumeninio dialogo partneriais.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

- katalikybe yra labiausiai puolama konfesija (religine atsaka), dalis neatsilaiko del to, o kita dalis negali priimti iskrypusiu "patobulinimu"..

Linas rašė...

Na kitos konfesijos, gal neįsipainioja į tokias finansines, seksualines ir moralines nesąmones ir nusikaltimus. Ar čia puolimas, ar blogų darbų iškėlimas į viešumą?