trečiadienis, rugsėjo 14, 2011

Popiežių Benediktą XVI kaltina nusikaltimais žmogiškumui

Panašu, kad tik gausiomis išmokomis pedofilų kunigų aukoms Katalikų bažnyčiai nepavyks atsipirkti. Katalikų kunigų seksualinės prievartos aukos oficialiai kreipėsi į tarptautinį teismą Hagoje, kur  Benediktą XVI ir dar tris katalikų hierarchus kaltina nusilaltimais prieš žmogiškumą. Pareiškėjų nuomone, jų kaltė ta, kad pirmiausia leido išprievartavimus, neužkirto tam kelio, o paskui ilgą laiką priešinosi, kad kaltininkai būtų nubausti, bei ilgą laiką visai stengėsi nutylėti nusikaltimus prieš paauglius.
80 puslapių dokumentas paruoštas dviejų organizacijų iš JAV - Konstitucinių teisių centro ir Nukentėjusių nuo seksualinės kunigų prievartos sąjungos. Dokumente pabrėžiama, kad atsakomybė guli ant visos Katalikų bažnyčios, praneša  NEWSru Israel.
Vatikanas ginasi, kad dėl pedofilų kunigų sprendimus priimdavo vyskupai, todėl aukščiausi Katalikų bažnyčios hierarchai negali būti atsakingi.
Dauguma ekspertų abejoja, ar popiežių pavyks pasodinti į kaltinamųjų suolą. Jie tvirtina, kad nors seksualinė prievarta tarp katalikų kunigų labai paplitusi, bus sunku įrodyti, kad nusikaltimo pėdsakai veda į Vatikaną.

10 komentarų:

Elijah rašė...

oi i tema...negaliu nusedeti veitoje...tai cia katoliku seimos tevas..tipo kaip al-kapone turejo seima...iskrypeliu seimos galva...o kai kurie "dvasiniai" krikscionys katolikus dar ir broliais vadina...prie vieno stalo sedi...kavute geria..seimos nariai irgi turbut... tai gal irgi pritaria iskrypeliams...tipo broliukai sukydo...

Anonimiškas rašė...

Elijah, nepritariu tau. Yra kataliku Romos, kurie atgime ir pazysta Kristu. Kodel tad netureciau su jais gerti kavos? Kad jie gime Romos kataliku seimoje, kad buvo taip ismokyti ir istikimi savo tradicijoms ne ju kalte, nes jie samoningai to nesuvokia. Taip kaip galime kaltinti nesamoninga zmogu nesuvokianti nuodemes?

Kęstutis rašė...

Anonmiškas - su visa pagarba - nesamoningas žmogus,nesuvokiantis nuodėmės nėra atgimęs iš aukšto. Tai nereiškia,jog jis negeras žmogus žmogiškiais masteliais matuojant,tačiau santykyje su Dievu jis stabmeldys . Šventasis Raštas sako,jog atgimimstama iš Dvasios : (Jn 3,5) "Jėzus atsakė: 'Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš vandens ir Dvasios, negalės įeiti į Dievo karalystę." Jei tai,atgimimas iš aukšto, su žmogumi įvyko,Šventoji Dvasia liudija ir atveria žmogui kas yra nuodėmė: (Jn 16,7-8)" Bet sakau jums tiesą: jums geriau, kad Aš išeinu, nes jei neišeičiau, pas jus neateitų Guodėjas. O nuėjęs Jį jums atsiųsiu. Atėjęs Jis įtikins pasaulį dėl nuodėmės, dėl teisumo ir dėl teismo.". O jei žmogus netiki Jėzumi,t.y. Dievo Žodžiu ir netiki,jog tai (jo netikėjimas Dievo Žodžiu) yra nuodėmė - toks neturi Kristaus Dvasios ir nėra Jo. Dievo Žodis mums aiškiai sako kas yra nuodėmė. Stabų garbinimas yra nuodėmė - tame tarpe ir "dangaus karalienės" Astartės,kurią jie vadina "Marija" garbinimas YRA nuodėmė.Jau nekalbant apie kitas bjaurystes,jų daromas. Tokių "nekaltų" nesuvokiančių,kurie pretenduoja būti vadinami Dievo vardu,buvo visais laikais,štai ką Viešpats sako jiems ir apie juos:
(Sof 1,2-6)" 'Aš pašalinsiu visa nuo žemės paviršiaus, - sako Viešpats, - pašalinsiu žmones, gyvulius, padangių paukščius, jūros žuvis, suklupimo akmenis ir nedorėlius. Aš pakelsiu savo ranką prieš Judą ir Jeruzalės gyventojus, išnaikinsiu Baalio likučius ir kartu su juo stabų kunigus; ir tuos, kurie ant stogų garbina dangaus kareiviją, ir tuos, kurie, [b] garbindami Viešpatį, prisiekia Milkomu,[/b] ir tuos, kurie, nusisukę nuo Viešpaties, neieško Jo, net nesiteirauja apie Jį'."
ir
(Jer 7,16-20) "Nesimelsk už šitą tautą ir nemaldauk manęs, nes Aš tavęs neišklausysiu. Ar nematai, ką jie daro Judo miestuose ir Jeruzalės gatvėse? Vaikai prirenka malkų, tėvai sukuria ugnį, moterys minko tešlą, kepa pyragaičius ir aukoja juos [b]dangaus karalienei[/b]. Jie aukoja geriamąsias aukas svetimiems dievams, sukeldami mano rūstybę.Ar jie sukelia mano rūstybę? - sako Viešpats. - Ar ne sau gėdą jie užsitraukia? Todėl taip sako Viešpats: 'Aš išliesiu savo rūstybę ir įtūžį ant šitos vietos: ant žmonių, gyvulių, lauko medžių ir žemės vaisių; tai bus lyg negęstanti ugnis'."

Anonimiškas rašė...

Kestuti, aciu uz pamokyma, tiek ilgai rasete ir su tuo ka sakote sutinku, manau nereikejo tiek rasyti :). Bet pasilieku prie savo pozicijos del nesamoningumo ir nuodemes nesuvokimo. Pagal jusu zodzius, jei gerai suvokiu, visi, kurie neigalus protiskai keliaus i pragara ir nebus isganyti nes nepazino Kristaus? Manau toks poziuris yra zalingas fundamentalizmas. Rom 7 sk gerai tai kalbla - apie samoninguma ir nesamoninguma :).

Kęstutis rašė...

Anonimiškas,regis truputį gudraujate - imate skirtingas priežastis turinčius atvejus ir bandote juos apibendrinti kaip viena,o kai tai tampa akivaizdžiu absurdu,atsikvepiate - uff,oponento išvada neteisinga,man gerai likti kur esu..protiškai neįgalus negali suprasti netikėjimo Dievu nuodėmės dėl objektyvių priežasčių. Katalikas - dėl subjektyvių. Rom 7 skyrius niekaip neapjungia į vieną tautą Baalo garbintojų ir tų,kurie tarnauja Viešpačiui. Rom 7 skyrius kalba apie nuodėmės įstatymą,kuris veikia žmogaus kūno nariuose,bet ne apie pasirinkimą KĄ garbinti,KUO tikėti ir KAM tarnauti. Ir vėl - neraginu tų žmonių niekinti ir nebendrauti aplamai,bet jeigu bendraujame religiniame kontekste, pamiršti jog jie YRA stabų garbintojai negalima.
(1 Kor 5,9-13)" Jums rašiau savo laiške, kad nebendrautumėte su ištvirkėliais. Suprantama, ne su visais šio pasaulio ištvirkėliais, gobšais, plėšikais ar stabmeldžiais, nes tada reikėtų pasitraukti iš šio pasaulio. Bet jums rašiau, kad nebendrautumėte su tuo, kuris vadinasi brolis, o yra ištvirkėlis, gobšas, stabmeldys, keikūnas, girtuoklis ar plėšikas. Su tokiu net nevalgykite kartu. Kam man teisti svetimus? Argi ir jūs ne savuosius teisiate? Tuos, kurie ne mūsiškiai, Dievas teis. Todėl 'pašalinkite piktadarį iš savo pačių tarpo'." Jie - svetimi,todėl ne mūsų reikalas juos teisti,stabmeldžius teis pats Dievas. Mes teisiame tik savus,ir kai stabmeldžiai bando įeiti į Dievo vaikų tarpą kaip savi - pakliūva į mūsų visų teismą,nes Dievas įsakė pašalinti pikta iš savo tarpo ir įsakė kalbėdamas apie stabmeldžius taip pat. Čia nekalbama : "vargšus,kurie nesupranta nuodėmės,palikite savais,nes jie nekalti". Niekur tokių Dievo Žodžių nerandu. Kitas klausimas - kaip jūs elgiatės su Dievo Žodžiu..?

consolatio fratrem rašė...

iš diskusijos peršasi išvada, kad katalikai - protiškai neįgalūs :)

Lietuvos konstitucija apibrėžia - įstatymo nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės. Biblijoje galioja tas pats principas. o Dievo duotos dienos - malonė tiesai atrasti ir pasirinkti ja sekti. Didelė problema yra tai, kad katalikų tarpe vienybė svarbesnė nei tiesa. Yra tiesiog aklas tikėjimas ir pasitikėjimas religinės organizacijos vyresnybe.

Linas rašė...

Tai jau taip

Anonimiškas rašė...

Na gerbiamieji nesu aš nei katalikas, nei dar koks monas, bet jūsų religinis fundamentalizmas Rašto supratime man nesuprantamas. Pagal jus tik sąmoningai įtikėję Kristumi žmonės ir tik tokie keliaus į Dangų. Atleiskite, bet tokiu apsurdu aš netikiu ir to Dievo Žodyje nematau ir to Žodis nemoko. Būtent ką ir sakau apie fundamentalistinį aiškinimą, kuris pridaro žalos, nes suprantama pažodžiui ar paraidžiui.

Anonimiškas rašė...

Consolatio, aš kalbėjau apie žmones sergančius protine negalia kaip pvz. dauno sindromas arba cerebrinis paralyžius. Mano vieno draugo dukrelė gimė dabar su cerebriniu paralyžiumi. Visiška smegenų disfunkcija, akys net nereaguoja. Aš jokiu būdu nekalbu apie tuos, kurie vadinasi broliais, o yra stabmeldžiai, svetimautojai, keikūnai ir t.t. KĘstuti, mano patarimas jums prieš rašant tokius ilgus laiškus įdėmiau įsigilinti ką norėjo pašnekovas pasakyti, tada daryti išvadas. :)

Elijah rašė...

dar karta Linui dekoju uz skyriu "meile turi veida"...