penktadienis, rugsėjo 09, 2011

Londono lietuvių krikščionių bažnyčia atidaro bažnyčią Gravesend mieste

Naujos bažnyčios atsiradimas pakankamai retas įvykis ir Lietuvoje. O štai Londono lietuvių krikščionių bažnyčia atidaro bažnyčią Gravesend mieste.
Rugsėjo 11 dieną Gravesend lietuvių krikščionių bažnyčia pradeda viešus tarnavimus ir keliasi iš buto į jaukią salę. Šio šventinio oficialaus bažnyčios atidarymo metu bus verčiama į rusų ir į anglų kalbą, todėl tikimės sulaukti tikrai gausaus būrio ieškančių Viešpaties. Daugiau informacijos apie šį renginį -  Bažnyčios Gravesend mieste atidarymas.
Gravesend vietovėje maždaug prieš metus keletas moterų, anksčiau lankiusių Londono lietuvių krikščionių bažnyčią, išvažiavo gyventi ir dirbti į Gravesend. Pastorė Vilma su komanda 2011 m. sausio 16 d. atvyko į šią besikuriančią bažnyčią. Nuo to karto susirinkimai vyko kiekvieną sekmadienį. Tikinčiųjų grupelė nuolat augo, nes tai vienas, tai kitas vis atsivesdavo savo draugę, ar brolį, ar dukrą. Kambarėlyje pradėjo darytis ankšta. Be to, rinkosi ne vien lietuvaičiai. Nuo pačio pirmo susirinkimo viskas buvo verčiama ir į rusų kalbą.
Taigi, lietuvaičiai turės dar vieną vietą, kur galima susirinkti maldai.

Komentarų nėra: