sekmadienis, rugsėjo 11, 2011

Micaely Manuely - "Aleliuja"


Ką išdarinėja brazilų vaikai, esu apstulbęs. Sekmininkų bažnyčios generuoja ten daugybę talentų, yra savos radijo stotys ir televizijos programos, kur jie gali pasirodyti. Čia dar vienas neabejotinas talentas  Micaely Manuely ir gerai žinoma "Aleliuja". Atrodytų, kaip jau čia naujai gali sudainuoti... Bet labai jaudinantis atlikimas, labai...

13 komentarų:

Anonimiškas rašė...

jo jo, tik neapsiverk.. einam ziuret kasi...:D

Anonimiškas rašė...

Tik nesmagu, kad Viespaties apdovanoti vaikai dainuoja pasaulietines dainas. Tai Dievui nepatinka.

Linas rašė...

Tekstas ten kitas

Anonimiškas rašė...

na tai gal ir kokiai lady gagos dainai duodam giesmės žodžius ir dar paleidžiam bažnyčioj šlovint Dievą..
manau, kad Dievas nebus labai laimingas.
Jėzaus kraujas pralietas ne tam, kad mes vėl teptumėmės pasaulio 'š'.

Linas rašė...

Pirma, prieš ką nors teisiant reikia žinot, kad dainą sukūrė ir išleido krikščionis, antra, braziliškas tekstas dar geresnis, trečia laida ir konkursas vaikų dainų yra krikščioniški, o ne pasaulietiniai. Kodėl nepasidžiaugus gražiu dainavimu, nu niekaip nesuprantu?

Anonimiškas rašė...

pirma - aš džiaugiuosi gražiu dainavimu, aš džiaugiuosi gražia muzika, aš džiaugiuosi tais Dievo apdovanotais vaikais ir Brazilų tauta, kurią taip šauniai perkeitė Dievas.
antra - Linai, paskaityk tos dainos originalius žodžius, išsiversk kiekvieną iš jų, ir su Šventosios Dvasios pagalba pamąstyk gerai apie krikščionių kūrybos ypatumus, tada nereikės ginčytis.

Iš tiesų nežinojau, kad šios dainos autorius - krikščionis, bet jei tai tiesa, tai pasitvirtina vienas faktas - "krikščioniškas" arba "krikščionis sukūrė" visai dar nereiškia "Dievui patinka" arba "šventas"

Linas rašė...

Tai ir pasidžiaukim:)

Dima rašė...

Čia apie šios dainos autorių:
http://en.wikipedia.org/wiki/Leonard_Cohen
Trumpa ištrauka:
In his early career as a novelist, Beautiful Losers grappled with the mysticism of the Mohawk Catholic saint Kateri Tekakwitha. Cohen has also been involved with Buddhism since the 1970s and was ordained a Buddhist monk in 1996; however he is still religiously Jewish: "I'm not looking for a new religion. I'm quite happy with the old one, with Judaism."

Ir šiaip, kiek teko skaityti, sąsajų su krikščionybę šis žmogus nelabai turi...

Linas rašė...

Bet dainą tai juk super parašė:)

Olgerdas rašė...

Na, tai jei super, tai tada tikrai jau laikas ir baznyciose dainuoti pvz "Depeche Mode" grupes dainas, pvz jie turi daina "Personal Jesus" (asmeninis Jezus)... :) Sueis uz krikscioniska, nes Jezus minimas:)

Linas rašė...

Nornt ją sudainuoti reikia būti bažnyčioje:) Štiš, ko dabar visi prikibot, geriau padainuotumėt:)

Anonimiškas rašė...

Cohen tikrai ne krikščinis ir juo niekada nebuvo, kaip pvz. Bobas Dilanas, kuris išleido keletą krikščioniškų albumų, o po to vėl nugrimzdo į pasaulio purvyną. Esmė, kad paimta tik melodija, giesmės žodžiai yra VISIŠKAI PAKEISTI ir šlovina Dievą. Galima paklausti su Liuteriu: "Kodėl velnias turi turėti visas geriausias melodijas?" Liuteronai mėgdavo apimti užstalės dainų melodijas, dainuojamas smuklėse, ir pakeisti jų tekstus.

Anonimiškas rašė...

Taip kaitaliodami tekstą ir dainuodami krikščionizuotas dainas, negauna iš Dievo naujos giesmės ir pasilieka slinkti pasauliui iš uodegos.

Nereikia nieko kopijuot iš pasaulio, Dievas tikrai tikrai gali duoti DAUG geresnių melodijų, DAUG geresnių žodžių, tad prašykime Tėčio. O mylintis Dangiškasis Tėtis niekada neapvils ir neduos plytos vietoj melodijos.