pirmadienis, rugsėjo 26, 2011

Dėl šeimos bėdų apkaltino bažnyčią „Tikėjimo žodis“

„Lietuvos rytas“ portale patalpino straipsnį  „Vyro ir žmonos iš Raudondvario kovoje dėl penkių vaikų - „Tikėjimo žodžio“ šešėlis“, kuriame aprašo vienos šeimos istoriją – kovą dėl penkių šeimos vaikų ir pašalpų už juos. Iš vienos pusės – tėvas, globojantis vaikus, iš kitos – žmona ir jos draugas ar sugyventinis. Korespondentei Jurgitai Noreikienei, parašiusiai straipsnį, pasirodė, kad esminis dalykas šioje byloje  „Tikėjimo žodžio“ šešėlis“...
Nors Raudondvaryje jokio „Tikėjimo žodžio“ nėra, vyrui tai puikus pretekstas aiškintis, kodėl neleidžia matytis su vaikais, atseit „gali juos paaukoti“ ir kur dingsta šeimos pinigai.
Tokių tendencingų straipsnių prieš dešimtmetį būdavo krūvos. Taip pat ir čia aiškiai matoma, kad korespondentė net nepasiteiravo, ar tikrai moteris kada nors buvo „Tikėjimo žodyje“ ar yra šios bažnyčios narė, nepaklausė kaimynų, seniūno ar dar ko nors – visi įtarimai sunerti iš vieno žmogaus, ir to suinteresuoto,  tvirtinimo ir spėjimų. O remtis vienu šaltiniu, kuris dėsto ne faktus, o tik spėjimus ir formuluoti kaltinimą – grubus žurnalistų etikos pažeidimas.

 Štai ištrauka iš straipsnio

„Pinigus atiduodavo sektai?
„Vyras ją buvo privertęs paimti 6 tūkst. litų paskolą, ir ji, vargšė, dabar turi atiduoti“, - sako R.Pikutienės draugas. Pasak Mariaus, paskola buvo paimta dėl vaikų, nes jie neturėjo pinigų. O pinigų, esą, nebuvo, kadangi Ritos vyras už vaikų pinigus – 1200 Lt - nusipirko automobilį.
Tuo tarpu L.Pikutis tvirtina, jog paskolą iššvaistė pati Rita ir nesugebėjo paaiškinti, kur dingo pinigai. „Neva sunkiai gyvenanti draugė įkalbėjo paimti paskolą, žadėjo, kad pati mokėsis. Paskui ta draugė kažkur dingo“, - sako vyras ir priduria įtariantis, kad pinigai buvo išvilioti į „Tikėjimo žodį“.
„Ją yra užvaldęs „Tikėjimo žodis“, - sako L.Pikutis. - Niekas daugiau nerūpi, tik visokie „Tikėjimo žodžio“ aukojimai. Biblija rankose. Buvo paskolas savo vardu paėmusi ir ištaškiusi, šeimai nei lito neskyrusi.“
Į sektą moteris įsitraukė dar pačioje jų bendro gyvenimo pradžioje, praėjus apie pusantrų metų po vestuvių, bet šeimos – nei vyro, nei vaikų, nors pastaruosius ne kartą ten vežėsi - paskui save nusitempti nepavyko. „Tik kaimynų keletą buvo „prikabinusi“. Sektos naudojasi psichikos problemų turinčiais žmonėmis, jiems aktualu traukti iš jų viską“, - sako vyras.
L.Pikučio žiniomis, jo žmonos draugas „Tikėjimo žodžiui“ nepriklauso, tačiau yra studijavęs kunigų seminarijoje. Vyras mano, kad jaunuoliui rūpi R.Pikutienės motinos butas, nes tiek motinos, tiek dukters sveikata nekokia“.

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Labas Linai,

Skaičiau šį straipsnį Lietuvos Ryto portale. Norėjau paklausti, kokių motyvų paskatintas permetei šio straipsnio ištrauką čionai? Ar neatrodo, kad Mato 7,12 nepaisoma šiuo atveju, o taip pat su kitais straipsniais juos publikuodamas. Rimantas

Linas rašė...

„Tad visa, ko norite, kad jums darytų žmonės, ir jūs patys jiems darykite; nes tai yra Įstatymas ir Pranašai“.
Nelabai supratau, kas klausiama, o motyvai paaiškinti pradžioje, reikėtų paskaityti...

Anonimiškas rašė...

visi įtarimai sunerti iš vieno žmogaus, ir to suinteresuoto, tvirtinimo ir spėjimų. O remtis vienu šaltiniu, kuris dėsto ne faktus, o tik spėjimus ir formuluoti kaltinimą – grubus žurnalistų etikos pažeidimas.

Taip elgiasi 99.99 % žmonių. Tas bandos instinktas ir primityvumas valdo mases. Linkiu visiems sąmoningumo ir objektyvumo. Krikščionių varovai dažnai naudoja tokią pačią techniką, kaip ši žurnalistė. Tai ko tikėtis iš netikinčio žmogaus. Žmogus tik marionetė iš dalies galinti pasirinkti, kuris šeimininkas tampys jos instinktus, naudos jos protą, kojas, rankas ir kalbą.

Anonimiškas rašė...

taip jau buna,kad tam tikros padarytos klaidos atnesa ilgalaike neigiama zala.Zmonems visada labiau isirezia neigiami dalykai,negu,kad teigiami.Kad ir kaip veliau bandoma taisyti padeti,deja,tokios pastangos mazai ka vertos...

Anonimiškas rašė...

Labas Linai,

Ar norėtum, kad tavo paklydimus, nuodėmes, klaidas ar šiaip tavo asmeninius santykius su tavo šeimos nariais viešintų be tavo paties sutikimo? Ar atsiklausei tų žmonių, apie kuriuos kalbama iš negatyvios pusės? Juk Kristus mokė: "Ko norite, kad jums tai darytų, patys tai darykite jiems". Tai aukso taisyklė ne tik paprastiems žmogučiams, bet ir visokio tipo žurnalistams.

Įdomu skaityti informacines naujienas ar liudijimus, bet kai liečia asmeninius dalykus su smerkiančių tonu, ar pajuoka (butent pastebiu tai kartais iš tavęs)ar asmens trūkūmų viešinimo, man net nemalonu skaityti ir tai nėra Kristaus pavyzdys.

Prašau, nuoširdžiai priimk mano pastebėjimus, ir tegu motyvuoja tavo kiekvieną veiksmą Kristaus meilė žmogui.

Ačiū "anonimiškui" už mintis pamąstymui.

Rimantas

Anonimiškas rašė...

Linai, ar butu imanoma isgirsti tavo atsakymus i mano pirmuosius du klausimus, kuriuos uzdaviau tau pries tai?

Rimantas

Linas rašė...

Manau, kad neatidžiai paskaitėte, kas parašyta, tokių klausimų tada nekiltų:)

Anonimiškas rašė...

...vis dar nerimstat "broliukai"....

Anonimiškas rašė...

tikejimo zodis yra pasizymejes tokiais dalykais prie manes pacios per prievarta buvo prisikabine jiems tikrai nerupi tie zmones pirmas klausimas kuri isgirdau tai tik apie pinigus teko kreiptis ir i policija nes jie nachaliskai kabinasi

Anonimiškas rašė...

tikejimo zodis yra pasizymejes tokiais dalykais prie manes pacios per prievarta buvo prisikabine jiems tikrai nerupi tie zmones pirmas klausimas kuri isgirdau tai tik apie pinigus teko kreiptis ir i policija nes jie nachaliskai kabinasi