šeštadienis, rugsėjo 10, 2011

Melas Gibsonas - sumanė suvaidinti žydų nacionalinį didvyrį

Skandalingai savo elgesiu pagarsėjęs aktorius Melas Gibsonas, ne kartą pasirodęs kaip antisemitas, nustebino dar kartą. Pasirodo, kad ir kaip nemėgtum žydų, bet biznį iš to daryti tai netrukdo. Po filmo apie Kristų "The Passion of the Christ" pasisekimo, beje, jis buvo labai populiarus musulmonų valstybėse, mat žydai ten parodomi ne iš pačios geriausios pusės, jis toliau nusprendė eksploatuoti šią temą.
Dabar M.Gibsonas ir  "Warner Bros" ruošiasi kurti filmą apie žydų tautos herojų Judą Makabėjų. Žydų bendruomenė iš karto pareiškė, kad šis filmas gali būti antisemitinis, praneša The Hollywood Reporter.
Žydų tautos herojas Judas Makabėjus garsus tuo, kad vadovavo sukilimui, kurio metu susigrūmė su graikų kariuomene. Graikai norėjo išnaikinti judaizmą ir šventyklos vietoje Jeruzalėje pastatyti graikų kulto šventyklą. Makabėjaus vadovaujami žydai nugalėjo graikus ir išlaikė garbinimo švarumą.
Žinia, kad M.Gibsonas ir "Warner Bros" ruošiasi kurti filmą, šokiravo žydų bendruomenę. "Judas Makabėjus nusipelno geresnio. Jis - žydų ir tarptautinis didvyris, stojęs į kovą už religijos laisvę. Bus karikatūra, jei jį vaidins žmogus, kuris jo negerbs, kaip negerbiami religiniai jausmai kitų žmonių. Ir toks žmogus pasakos jo istoriją?", -sakė Abramas Foksmanas, beje, kritikavęs ir 2004 metų filmą "The Passion of the Christ".
Dar griežčiau pasisakė S.Vyzentalio centro Tolerancijos muziejaus direktorius, rabinas Marvinas Kseiras - jo žodžiais tariant, šis filmas gali būti laikomas paskutiniu M.Gibsono smūgiu į veidą žydų tautai.
"Мelas Gibsonas nieko neparodė, išskyrus antagonizmo ir nepagarbos žydų tautai. Dar senesneme filme jis išsakė savo antisemitizmą. Kalbu apie tuos žydus, kurie nepriėmė Kristaus. Jie visi buvo parodyti idiotais, klounais arba tironais. Ir šis portretas nėra teisingas",- sakė rabinas.  
Rabinas patarė jam nuvykti į Europą, kur aktorius susipažintų su faktais apie Holokaustą. "Niekas nesako, kad žmogus negali gauti antro šanso, tačiau M.Gibsonas nieko iki šiol nepadarė",- teigė rabinas.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Nujo, toks gyvenimas: sukuri filma apie Kristu, po to padauzai dantis draugei, o po to vel galima ka nors dvasingo sukurt... :) Romantika...:)