antradienis, rugsėjo 20, 2011

Už "sutanotus transvestitus plėšikus" žurnalistas gavo baudą

Kaliningrade teismas nuteisė 110 000 rublių bauda žurnalistą Borisą Obrazcovą, kuris leido sau pasisakyti prieš Rusijos stačiatikių bažnyčią.  Popų nemalonę jis užsitraukė už tokius žodžius:"Kada plėšikai su sutanomis pradeda užgrobti visuomenei priklausančią nuosavybę, o paskui dar ima diktuoti, kaip rengtis ir kaip kalbėti -čia jau aš ir prieš tokią religiją ir prieš tokius jos atstovus", - praneša KaliningradToday.
Paskutiniame savo žodyje žurnalistas teismui sakė, kad kaltės nepripažįsta, nesigaili ir gali toliau pasirašyti po kiekvienu savo žodžiu. Prokuroras reikalavo jam 1,5 metų kalėjimo, tačiau teismas pasitenkino bauda.
Laikraštyje "Тридевятый регион"  B.Obrazcovas negailėjo kritikos popams, kai tie užsimanė įvesti aprangos kodą rusams: "Visada su dideliu nepasitikėjimu žvelgiau į šiuos barzdotus transvestitus (sutikit, sunku kitaip vadinti vyrus, nešiojančius sukneles). Galvoju, kad atsakydami į bažnytines klejones, verta pareikalauti, kad jie nustotų rengtis moteriškai, nusikirptų barzdas ir nustotų apsikabinėti visokiais žaisliukais. Iš viso tarp tikėjimo ir religijos bedugnė ne mažesnė nei tarp rojaus ir pragaro.
Tikėjimas reikalingas kiekvienam žmogui, kad gelbėtų ir padėtų gyventi šitame žiauriame pasaulyje. Tai labai asmeniška, neišstatoma visų apžiūrai. O religija - kaip tik demonstruoja save, savotiškas striptizas. Dar daugiau, mano galva, religija - tai kvailių, kuriuos apgaudinėja, ir niekšų, kurie apgaudinėja, bendrumas".
B.Orazcovas taip pat apkaltino stačiatikius, kad jie taikosi užgrobti jiems niekada nepriklausiusius pastatus.
Beje, šie priekaištai ne iš piršto laužti - taip į stačiatikių rankas Kaliningrade vos nepateko K.Donelaičio muziejus. 

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Na, jei zmogus (dar plius ir issilavines) nesugeba padoriai reiksti savo isitikinimu ir būtinai siekia izeidineti ir niekinti kitus- tai kas belieka daryt, jei ne panaudoti istatyma tokiam zmogeliui apspakajinti biski. Savo elgesiu jis anuliuoja visus savo pasakytus zodzius apie tikejima, neziurint jo zodziu logiskumo. Tokie chuliganavoti "tikintieji" yra niekur nepageidaujami (nebent patys savo akyse jie atrodo krutiakai).