trečiadienis, kovo 09, 2011

Musulmonai ruošia savo vaikus būti savižudžiais


Į internetą papuolė vaizdas, kaip Afganistane puštūnai musulmonai ruošia savo vaikus  tapti savižudžiais. Tai pateikiama kaip žaidimas - iš pradžių"iškilmingai" atsisveikinama su broliais musulmonais, o paskui einama sprogdinti. Sprogimo imitavimas - vaikai mėto smėlį į viršų, o paskui eina apžiūrėti "lavonų". 

4 komentarai:

Egle S. rašė...

Tik nereikėtų to pateikti kaip masinio dalyko. Visur yra ir blogų, ir gerų dalykų. Kaip ir visur yra ir gerų, ir blogų žmonių. Ir tai nepriklauso nei nuo religijos, nei nuo šalies, nei nuo rasės. Amerikoje jau seniai mokiniai šaudosi mokyklose legaliai kiekvienuose namuose laikomais ginklais. O kokiam gūdžiam Lietuvos kaime galima būtų atrast irgi ne ką geresnių "čiūdų".
Jei jau bloge formalios naujienos, tai ir reikėtų tą poziciją išlaikyti parašant, kad šiame video matomas vaizdas dar nereiškia masinio reiškinio. O be to, ar kas žino šis video tikras ar sumontuotas...
Taigi su tokiais video ir panašia informacija apie musulmoniškąją pasaulio dalį derėtų elgtis atsargiau ir siekti pateikti maksimaliai objektyvią informaciją. O musulmoniškasis pasaulis toli gražu nėra toks blogas.

Linas rašė...

Taip Egle, nieks ir neteigia, kad visur tik blogis, tačiau neislamo šalyse nerasi tokių dalykų, čia ne pirmas atvejis, kai užtinkami panašūs "mokymo centrai" ir jų geografija islamo šalyse gana plati - Palestina, Pakistanas ir t.t., beje, viskas remiasi būtent islamo mokymu O jeigu net vaikų nesigailima, tai nemanau, kad reikėtų tylėt - tegu patys musulmonai pasižiūri, koks tas islamas yra, ir patys susitvarko.

yousra rašė...

tokio tipo straipsniai tik skatina pasipiktinima,ko gal straipsnio autorius ir tikisi.islamas -taikos religija,ir nemoko nieko blogo.nederetu klaidinti visuomene tokiais nepagristais apibendrinanciais pzvadinimais,kaip ko gero butu klaidinga manyti,jog visi kunigai yra pedofilai,ir alkoholikai.nors toks faktas egzistuoja.

Linas rašė...

Gal religija ir taikos ir nemoko nieko, bet kažko jos nesimato. Tai iš kur išmokstama teroro, kitatikių niekinimo ir t.t.