pirmadienis, kovo 28, 2011

Madride katalikai atšventino koplyčią


Kovo 23 dieną, buvo aukotos atsiteisimo šv. Mišios vieno iš Madrido Complutense universiteto kompleksų koplyčioje. Atsiteisimo Mišios aukotos po kovo 10 dieną vykusio išniekinimo. Tądien apie 70 jaunuolių, daugiausia merginų, įsiveržė į koplyčią, išniekino altorių, ant sienų užrašė įžeidžius šūkius, atsinešė popiežių Benediktą XVI nacistu vaizduojantį plakatą ir skandavo feministinius šūkius. Kelios merginos išsirengė pusnuogės ir atliko įvairius nepadorius gestus. Akcijos dalyvės save priskiria feministėms, daug iš jų priklauso seksualinių mažumų judėjimams, praneša "Vatikano radijas".
Išniekinimo akcijos iniciatoriai visa tai pavadino protestu prieš tai, kad pasaulietiniame universitete yra koplyčia. Esą, vietoj jos galėtų būti kai kas naudingiau. Tai, kad tai svarbi vieta tikintiems studentams, akcijos organizatoriams nesvarbu.
Vyskupas Franco homilijoje kalbėjo apie gilų liūdesį dėlto, kas buvo padaryta, apie tai, kad atlikti gestai yra neverti žmogaus asmens orumo. Tokie vandalizmo aktai yra nesuprantami ir žeidžia religinį jautrumą, taip pat religijos laisvę.
Tyrimus pradėjo tiek policija, tiek pats universitetas. Policija buvo areštavusi keturis jaunuolius. Švietimo ministras Angel Gabilondo taip pat pasmerkė šią akciją, pridurdamas, kad ji pažeidė tokias vertybes, kaip tolerancija ir pagarbą kitų įsitikinimams.

Komentarų nėra: