ketvirtadienis, kovo 03, 2011

Gyventojų surašymas - vyskupai susijaudino

Prasidėjo gyventojų surašymas, šia proga  Lietuvos katalikų vykskupai kreipėsi į tikinčiuosius, kad šie nepamirštų deklaruoti savo religinės priklausomybės. Nors kreipimasis labai nuoširdus, iš tikro po juo slypi nemenkas pavojus - jei dalis gyventojų neužsirašys esantys katalikai, tai rimtai smogs per katalikybės prestižą ir tikrai nepadės valdžios koridoriuose.
Vyskupai skelbia:"Šių metų visuotiniame gyventojų ir būsto surašyme įtrauktas ir klausimas apie išpažįstamą tikėjimą, todėl tai drauge yra labai tinkama proga paliudyti savo priklausomybę tiek Tautai, tiek Valstybei, tiek Bažnyčiai."Šio surašymo sėkmė labai priklauso nuo to, kaip Lietuvos žmonės supras jo svarbą bei savo pareigą dalyvauti gyventojų surašyme. Tikintieji visuomet yra kviečiami ir raginami būti aktyvia visuomenės dalimi, sąmoningai ir atsakingai prisidėti prie bendrojo tautos gėrio bei viltingai ir darbščiai siekti visų piliečių gerovės. Ir tai priklauso nuo mūsų visų aktyvios pilietinės veiklos bei pastangų", - rašoma arkivyskupo kreipimesi.
Lietuvos vyskupų vardu visi tikintieji kviečiami ir raginami "supratingai žvelgti į savo pilietinę pareigą, aktyviai dalyvauti surašyme, pasinaudoti elektroninio surašymo galimybe, neatsisakyti susitikti su surašinėtojais, sąžiningai atsakyti į klausimus ir aiškiai paliudyti, kad priklausote Romos katalikų Bažnyčiai".
Beje, surašymo tekstas kruopščiai atrinktas - jame išvardintos visos "religinio klubo" senbuvės religinės organizacijoms, kitiems palikta tik galimybė pažymėti grafą "kita".
Taigi, ar nereikėtų vyskupams pasirūpinti, kad ir kiti turėtų "teisę paliudyti" savo priklausomybę ar nepriklausomybę". Pavyzdžiui, tokios grafos, kaip "ateistas" iš viso nėra.

1 komentaras:

Zita rašė...

Geras paraginimas, tik su tuo priklausimu kažkaip nesąmonė gaunasi:
"...aiškiai paliudyti, kad priklausote Romos katalikų Bažnyčiai".

Biblija aiškiai sako, kad Kristui reikia priklausyti ir tik šitą priklausomybę liudyti.

"Kas išpažins mane žmonių akivaizdoje, ir Aš jį išpažinsiu savo dangiškojo Tėvo akivaizdoje.
O kas išsižadės manęs žmonių akivaizdoje, ir Aš jo išsižadėsiu savo dangiškojo Tėvo akivaizdoje”.