šeštadienis, kovo 26, 2011

Austrija - katalikų bažnyčią paliko rekordinis skaičius žmonių

Dar viena katalikiška šalis pateikė statistinius duomenis, kurie nieko gero nežada. Šį kartą Austrija konstatavo, kad  Katalikų bažnyčią paliko rekordinis skaičius žmonių nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Apie spaudos konferencijoje prakalbo Vienos vyskupas kardinolas Kristofas Šenbornas.
Jo žodžiais, Katalikų bažnyčią pernai 87 393 narių, tai daugiausia nuo pat 1945 m. Pagrindinės priežastys, kaip sakė kardinolas Kristofas Šenbornas, yra piktnaudžiavimas ir dvasininkų skandalai, praneša  "Седмица.ru".
Katalikų bažnyčiai autrijoje dabar priklauso  5,45 milijono žmonių, kas 1,4% mažiau negu 2009 metais.
Tiesa, ne visi blogi įvykiai išties yra blogi, matydamas realybę kardinolas Kristofas Šenbornas kvietė "atvirai diskusijai" visais ginčytinais bažnytinio gyvenimo klausimais.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Palikti tai palieka, bet manau nereikia uzsiliuliuoti ir pamirsti, kad tai nera tik del krizes katalikybeje (pedofilijos ar pan.), bet ir del visuotines sekuliarizacijos. Iseina zmones ir is protestantiskui bendruomeniu, net is tu "auksiniu ir superiniu". Ir turbut to suvaldyti nera imanoma, tiesiog taip turi buti. Pagaliau, ir Biblija sako, jog paskutiniais laikais zmones praras tikejima ir rupinsis isskirtinai savimi: savo porekiais (tiksliau, uzgaidomis ir geiduliais).