šeštadienis, kovo 26, 2011

Jėzuitai išmokės mokyklose tvirkintiems vaikams 166 milijonus dolerių

Kovo 25 dieną buvo pasiektas susitarimas - Jėzuitų ordinas JAV išmokės kunigų ir vienuolių pedofilų aukoms 166 milijonus dolerių. Jėzuitų ordinas taip sureguliuos 500 amerikiečių ieškinių, kurie nukentėjo. Ši kompensacija yra didžiausia Jėzuitų ordino istorijoje, praneša Agence France-Presse.
Pagal susitarimą Jėzuitų ordinas leis aukoms susipažinti su savo bylomis ir pateiks kiekvienam raštišką atsiprašymą.
"Tai teisingumo ir atpildo diena", - sakė 51-erių Clarita Vargas(nuotraukoje), kaltinusią jėzuitus, kad ji ir jos dvi seserys buvo seksualiai išnaudojamos jėzuitų, kai mokėsi vienoje iš ordino mokyklų.
500 amerikiečių ieškinius Jėzuitų Oregono provincijai pateikė 2009 metais. Dauguma jų tvirkinimą ir prievartavimą patyrė jėzuitų įsteigtose mokyklose, kai mokėsi.
Jėzuitų Oregono provincija, kuriai priklauso Aliaskos, Aidacho, Montanos ir Vašingtono jėzuitai, dabar praeina bankroto procedūrą. 2009 m. jėzuitai turėjo 4,8 milijono dolerių grynais ir 61,8 milijono nekilnojamojo turto. Kokiu būdu JAV jėzuitai gavo 166 milijonus, kol kas nepatikslinama.

7 komentarai:

Zita rašė...

Tai pinigais nuodėmę padengs?
Aišku kam tarnauja pagal valiutą kuria atsiskaito :)

Olgerdas rašė...

Nuodemes pinigais zinoma nepadengsi. Kompensacijos priklauso pagal istatyma, tad jos yra mokamos. Nebutina gal mums kazkaip keistai reaguoti i tai, ir fantazuot kas ten kam tarnauja.

Linas rašė...

Olgerdai, pavasarinis meilės priepuolis jėzuitams?:)

Olgerdas rašė...

Nea:). Tik nepatinka, kai be reikalo keliamos visokios versijos...
Tarp kitko, Linai, kaip tu pats darai nusidejes? Ypac, jei zmogus salia gyvena, o ne virtualiai su juo bendrauji. Tai ar pasakai jam tik "atsiprasau" ir daugiau nieko?.. Jokiu kompensaciju?

Linas rašė...

Pirma, tai tavo prielaida klaidinga. Kompensacijos tam, kad tie tvirkintojai nepatektų į teismą, tavo žiniai čia yra. Sistema mokės kiek nori, tik atsiimkit ieškinius ir kad tik sistemos vardą ir jos tarnus kuo mažiau paliestų. Joks įstatymas neįpareigoja nepatekusiems į teismą mokėti:)

Zita rašė...

Parašyta: "Niekam nebūkite ką nors skolingi, išskyrus meilę".
O būtent apie meuilę sistemos (gaila, bet turiu šį žodį pavartoti)ir nekalba.
Doleriai į meilę nekonvertuojami, deja :)

Olgerdas rašė...

Gali buti, Linai. Nu tada ne kas... Manau, tokiais atvejais butina, kad kaltieji ne tik kompensacijas moketu, bet ir kalejime atsedetu tam tikra skaiciu metu. O jei tik kompensacijos- tai, tada zinoma, tada negalima laikyti, kad teisingumas triumfuoja... Tokiu atveju, tai yra tik "atmazas" liaudiskai tariant.