sekmadienis, gruodžio 12, 2010

„WikiLeaks“ - Vatikano veidmainystės anatomija

Paaiškėjus, kad Katalikų bažnyčios tarnautojai pasaulyje masiškai seksualiai išnaudoja vaikus, Vatikanas ne kartą tvirtino, kad laiku to nesužinojo, niekada nedangstė pedofilų kunigų, popiežius Benediktas XVI sakė "kad išgyvena skausmą kartu su aukomis" ir t.t.  „WikiLeaks“pradėjus kelti dokumentus, paaiškėjo veidmainystė - Vatikanas ne tik žinojo, bet ir privertė Airiją užtikrinti imunitetą katalikų kunigams pedofilams.
„WikiLeaks“ paviešinti slapti JAV dokumentai atskleidė, kad Airija pakluso Vatikano daromam spaudimui užtikrinti imunitetą Bažnyčios pareigūnams tyrimo dėl vaikų seksualinio išnaudojimo metu, informuoja naujienų agentūra AP.
Tai, kad Vatikanas savo diplomatiniu imunitetu bandė sutrukdyti Airijos vyriausybės vadovaujamam tyrimui dėl vaikų seksualinio išnaudojimo, kuriuo buvo kaltinami dvasininkai, buvo žinoma jau gana seniai. Tačiau „WikiLeaks“ paviešinti dokumentai atskleidė, kad šioje situacijoje buvo veikiama ne tik diplomatinėmis priemonėmis.
Kitaip negu pedofilijos atvejais, į dokumentų paskelbimą reaguota skubiau. Vatikano spaudos tarnyba atsisakė komentuoti diplomatinių dokumento turinį, tačiau viešai pasmerkė slaptos informacijos nutekinimą kaip „didžiulės svarbos problemą“. Nieko nuostabaus - viešumas Vatikanui visada buvo problema. O apie bijančius viešumo Biblija sako:"Nes ką jie slapčia daro, gėda net sakyti".
O visiems kitiems Dievo žodis sako:"Ir neprisidėkite prie nevaisingų tamsos darbų, o verčiau atskleiskite juos".

5 komentarai:

Zita rašė...

Taip ir turėjo būti. Parašyta: "Nėra nieko uždengto, kas nebus atidengta, ir nieko paslepto, kas nepasidarys žinoma"(Lk12, 2)
Vatikanas jau galėtų ir pripažinti, kad Dievo žodis sako tiesą ir viskas kas užrašyta išsipildys.

Arunas rašė...

Vatikanas- tai zveris is Danieliaus ir Apreiskimu knygu. O is ju zinome, kad jis niekuomet nepasikeis, o galiausiai net nuples rubus nuo moters(baznycios). Todel dziugaukim, kad pildosi paskutines Biblijos pranasystes

Linas rašė...

Nu Arūnai, gal ne, netiksli interpretacija. Galima nemėgti Vatikano, bet kam demonizuoti?:)

Arunas rašė...

Nuo teisybes niekur nepabegsi!

Linas rašė...

Arūnai, 7da teologija siuo atveju yra absoliuciai netiksli, labiau panasi i samokslo teorija. Ji patogi naudoti ir paprasta ir itikinamai skamba, bet nera tiksli. Kaip ir kitose doktrinose 7da teologijoje daugybe plysiu, todel siulau sesti ir skaityti pacia Biblija, o ne remtis doktrinomis:)