penktadienis, gruodžio 10, 2010

Narnija - aktorius paskleidė keistų komentarų

 Jungtinės Karalystės kinoteatruose pasirodė jau trečioji “Narnijos kronikų” filmų ciklo dalis. Filmų ciklas kuriamas pagal puikiai visame pasaulyje žinomo rašytojo C.S.Lewis pasakų knygas, kuriose, pasak paties autoriaus, atsispindi daug krikščioniškų alegorijų.
Aktorius Liam Neeson įgarsino vieną iš pagrindinių knygos herojų – liūtą Aslaną, kuriame daugelis įžvelgia Kristaus įvaizdį. Tačiau šią savaitę nuskambėję Liam Neeson’o komentarai nustebino ne vieną C.S.Lewis knygų gerbėją.
“Aslanas man simbolizuoja Kristų lygiai tiek pat, kiek simbolizuoja ir Muhamedą, Budą ar bet kokį kitą didį dvasinį veikėją ar pranašą.” – Kalbėjo Neeson’as, kuris, beje, yra praktikuojantis Romos katalikas. “Aslanas yra vaikų mokytojas ir toks jis yra ir man.”
Walter Hooper’is, buvęs rašytojo Lewis’o sekretorius ir dabartinis jo turto patikėtinis, paneigė tokią galimybę, kad Aslanas galėtų simbolizuoti ką nors kitą nei Kristų. Jis tvirtino, kad Neeson’o komentarai apie jo įgarsintą herojų kyla iš politinio korektiškumo nuostatų.
Pranešė Londono lietuvių krikščionių bažnyčia

Komentarų nėra: